Advokat Leif Donbæk har sammensat en håndbog til alle dem, der ønsker erstatning for person- og arbejdsskader.

Omkring 100.000 mennesker kommer hvert år til skade på en måde, så de kan - og bør - få erstatning. Det mener advokat Leif Donbæk, som netop har udgivet en bog, så man kan hjælpe sig selv til et overblik over, hvad der kan udløse erstatning, og hvad der ikke kan.

Særligt i byggeriet er det anvendeligt. Her halter det stadig med sikkerheden, og branchen er beviseligt en af de farligste at arbejde i her til lands. Men kommer man til skade, når færreste ret langt med erstatningssagerne, siger Leif Donbæk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ønsker ikke at gøre mig selv arbejdsløs, men rigtig mange skadelidte kan nemt få overblik over deres egen ukomplicerede skadessag, hvis vi blot får skabt et kort over junglen af love og bestemmelser og ikke altid har blind tillid til advokater og fagforeninger. For det sker desværre af og til, at advokaten er en plattenslager, og at fagforeningen ikke ved, hvad den har med at gøre, siger han.

Personskade er opbygget, så man kun behøver at læse de afsnit, der handler om ens specifikke situation. Har man en arbejdsskade, behøver man derfor ikke læse afsnittene om patientskader, og omvendt. Bogen er ikke udtømmende, men omhandler de mest almindelige former for personskade: arbejdsskade, arbejdsulykke, erhvervssygdom, patientskade, offererstatningssag og ansvarssag ved færdsel.