Virksomheden følger udviklingen af den grønne teknologi og miljøvenlige løsninger, som kan skabe reel merværdi for kunderne.

Scantruck A/S vil gerne være med til at præge udviklingen i en endnu mere bæredygtig retning. Flere kunder efterspørger mere miljøvenlige maskiner bygget på grøn teknologi, der fortsat er effektive og pålidelige, og Scantruck er langt fremme i den grønne omstilling.

Scantruck importerer, forhandler og servicerer mærker som Manitou, Komatsu, Weycor, McCloskey, GMG og PB Platforms. Samarbejdet med disse mærker gør det muligt at levere værdiskabende og stærke kundetilpassede løsninger hver eneste gang. Langt de fleste produktnyheder indeholder nye bæredygtige egenskaber og nye intelligente måleværktøjer kan dokumentere den miljømæssige gevinst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever en klar stigning i antallet af henvendelser fra vores kundesegmenter, der ønsker moderne maskinløsninger bygget på bæredygtig teknologi. De vil ikke gå på kompromis med hverken materiellets ydeevne eller miljøet, og den grønne udvikling er vi naturligvis meget glade for at kunne bidrage til og gerne forstærke, siger salgschef Claus Bjerregaard.

Emissionsfrie løsninger

Scantruck har blandt andet leveret miljøvenlige maskiner til genbrugspladser, forbrændingsanlæg, biogasanlæg, solcelleanlæg, kommuner, energiselskaber, nedbrydningsvirksomheder mv. Størsteparten af disse virksomheder arbejder med bæredygtighed i forvejen og vælger derfor også bæredygtigt, når det gælder kørende materiel.

Et eksempel er hybrid gravemaskinerne fra japanske Komatsu, der skifter mellem el og diesel og regenerer selv energien under gravearbejdet. Det giver højere effektivitet med mindre brændstof - og ikke mindst et mere CO2-venligt energiforbrug samt bedre arbejdsmiljø som følge af lavere emission og mindre støj.

Også verdens førende leverandør af teleskoplæssere og terrængående gaffeltruck, Manitou, har haft bæredygtighed på programmet i mange år. De har udviklet nye og 100 procent eldrevne bomlifte og andre maskiner, som er helt emissionsfrie. Dertil kommer brugen af bio-olie til maskinerne og Manitous miljøvenlige Stop&Go-koncept.