Nyuddannet maskinfører Carl Christian Tegner er sikker på, at han med et svendebrev som maskinfører på hånden, er et skridt foran mange andre maskinfører i kampen om jobbene.

Da 23-årige Carl Christian Tegner den 31. oktober modtog svendebrev og certifikat på at have bestået den toårige maskinføreruddannelse, fik han også papir på en noget sikrere fremtid.

Sådan lyder i hvert fald Carl Christian Tegners egen vurdering, der i øvrigt underbygges af, at han allerede er blevet lovet et fast job hos NCC, hvor han også har været i praktik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Flere og flere drager til Ulfborg.

- Jeg er overbevist om, at vi med certifikat bliver valgt frem for andre uden certifikat, så det giver et rigtig godt grundlag, hvis man gerne vil arbejde som maskinfører. Min chef har lovet mig, at der ligger en kontrakt klar, når jeg er færdig, og jeg er helt sikker på, at det har stor betydning for ham, at jeg har gennemført uddannelsen, fortæller Carl Christian Tegner, som ikke er i tvivl om, at han og de andre unge med certifikat på maskinføreruddannelsen får noget at rive i i fremtiden.

rich-media-2
Carl Christian Tegner fra NCC i Hillerød er lige blevet færdig med uddannelsen som maskinfører ved Byggetek Ulfborg Kjærgaard i Ulfborg. Pressefoto.

- Vi bliver rigtig godt klædt på til at gå lige ind på byggepladserne. Vi arbejder med den mest moderne teknologi på uddannelsen, så vi kender allerede menuerne i computersystemerne, og vi har på skolen kørt med GPS-styring. Det, ved jeg også, var vigtigt for min arbejdsgiver - at vi blev uddannet tidssvarende, siger Carl Christian Tegner videre.

Den nyuddannede maskinfører har også erfaring fra Australien, hvor han arbejdede to år i branchen, før han atter vendte hjem til Danmark og de noget sikrere kår på byggepladserne.

- Det var et meget lærerigt og fuldstændig vanvittigt og anderledes kapitel i mit liv. Sikkerhedsreglerne gik australierne ikke så meget op i - den nemmeste løsning var altid nummer et på listen. Der er det anderledes i Danmark, og det er da fedt som ansat at vide, at der også er fokus på sikkerheden og på, at vi alle sammen kommer hjem efter arbejde hver dag, lyder det fra Carl Christian Tegner.