Slots- og Kulturstyrelsen har skrevet kontrakt med SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, som får ansvaret for byggeopgaverne i Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot.

Til sommer åbner "Den Kongelige Køkkenhave" ved Graasten Slot, som skal være en helt ny attraktion i Sønderjylland til glæde for både lokalmiljøet og turister fra ind- og udland.

Tilbage i januar gik opgaven med totalrådgivning på projektet til arkitektfirmaet P+P arkitekter, og nu har Slots- og Kulturstyrelsen så udvalgt byggevirksomheden SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, til at stå for opførelsen af et paradehus, en vinterhave, mandskabsbygninger, værksted og ombygningen af den gamle gartnerbygning, der skal forvandles til en velkomstbygning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Entreprisen har været i udbud, og Slots- og Kulturstyrelsen ser nu frem til indgå i et tæt samarbejde med SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning, om opgaven.

- Vi glæder os til at komme i gang med opgaven og til at samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen om projektet. Opgaven passer rigtig godt til SIB, der tidligere har bygget blandt andet sundhedshus, handicapboliger og ejerboliger i Gråsten, og vi er stolte over at skulle bygge nyt i Den Kongelige Køkkenhave ved Graasten Slot, siger direktør og bygmester Torben Golles, SIB, Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning.

Projektet er finansieret af midler fra Sønderborg Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen og med donationer fra Bitten og Mads Clausens Fond, Louis Hansens Fond, Fabrikant Mads Clausens Fond, BHJ Fonden, Sydbank Fonden, Elsass Fonden og Michael Jebsen Fonden.