Motorstyrelsen lancerer nu en målrettet vejledningsindsats, efter en række kontroller har vist, at mange virksomheder glemmer at påføre cvr-nummer og virksomhedens navn.

Motorstyrelsens kontrolaktioner i 2019 viser, at mange virksomheder glemmer at påføre deres virksomheds cvr-nummer eller navn på siden af deres varebiler. Derfor skruer styrelsen nu op for vejledningen på området.

- Det er ærgerligt at skulle betale en bøde på 5000 kroner, bare fordi man har glemt at sætte nogle klistermærker på en bil. Derfor opfordrer vi virksomhederne til at tjekke, at deres biler har de korrekte oplysninger påført, siger Jørgen Rasmussen, der er underdirektør i Motorstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en folder i forruden, opslag på sociale medier og information til relevante brancheforeninger vil Motorstyrelsen minde erhvervsdrivende med varebiler på gule plader om reglerne. Oplysningerne på siden af varebilen gør det lettere for myndighederne at kontrollere, om der bliver betalt skat af det arbejde, der udføres, og reglerne bidrager derfor til at dæmme op for sort arbejde og social dumping. Derfor er der ingen vej uden om reglerne.

- Målet med vores vejledningsindsats er, at flere virksomheder får placeret de lovpligtige informationer på deres køretøjer og derfor undgår bøder i forbindelse med Motorstyrelsens kontrolaktioner, siger Jørgen Rasmussen.

Alt under fire ton

Alle varebiler på gule plader og med en tilladt totalvægt under fire tons skal have synligt cvr-nummer og virksomhedsnavn på bilen.

Der er desuden en række krav om eksemepelvis placering, bogstavstørrelse, kontrastfarve med mere, som oplysningerne på bilen skal leve op til. Virksomhederne kan læse mere om reglerne og kravene til de påførte oplysninger i Motorstyrelsens brugervejledning eller kontakte Motorstyrelsen på telefonen.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 350 medarbejdere. Man kan finde styrelsens vejledning her.