Det er en udfordring at skabe biodiversitet i bynaturen, men det kan lade sig gøre, lyder beskeden fra Green Building Council Denmark, der kalder til konference om biodiversitet i det bebyggede miljø.

Naturen i Danmark har ikke fået det bedre i de seneste seks år: 95 procent af naturtyperne og 57 procent af dyrearterne er i ugunstig bevaringsstatus, fremgår det ifølge en pressemeddelelse fra Green Building Council Denmark, der henviser til notat om bevaringsstatus for naturtyper og arter, som er lavet på Aarhus Universitet.

Ifølge direktør i Green Building Council Denmark (DK-GBC) Mette Qvist skal der rettes op på naturens krise - også i byerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Biodiversitet i byerne er et overset emne, når vi taler om grøn omstilling. Hvordan tænker man biodiversitet ind i anlæg, drift, renovering og omdannelse af det bebyggede miljø? Det er svært, men nødvendigt og vigtigt, at vi gør det i højere grad. Hos Green Building Council er vi nu i gang med at indarbejde biodiversitet i bynaturen i vores bæredygtigheds-certificering, DGNB, og vil gerne blive bedre, siger hun.

Biodiversitet på borgmesterkontoret

Der er flere lande, der er i fuld gang med at forbedre biodiversiteten i bynaturen. London og Paris har eksempelvis en borgmester for biodiversitet. Den titel kunne man også opfinde i Danmark. I hvert fald bør der være større fokus på emnet, mener Mette Qvist.

Med en konference vil DK-GBC derfor sætte fokus på problemstillingen, tilskønne til mere biodiversitet i det bebyggede miljø og afdække kommunernes og byggebranchen rolle.

Tirsdag 17. december fra klokken 09.30 - 17.00 løber konferencen af stablen på Roskilde Rådhus med oplæg fra Mette Gjerskov, miljøordfører for Socialdemokratiet, og Sebastian Jonshøj, der er vicepræsident i Danmarks Naturfredningsforening.