I 2020 fylder skovmaskineproducenten Ponsse 50 år, men allerede nu runder finnerne en milepæl

Det blev en udkører af typen Buffalo, som blev maskine nummer 15.000 produceret af finske Ponsse. Producenten har netop sendt maskine af sted til et russisk firma, hvor den skal være makker med en Ponsse Ergo-skovningsmaskine.

Maskine nummer 15.000 er produceret på Ponsse nye fabrik, som åbnede for et år siden. Fabrikken er finnernes hidtil største investering, idet den kostede små 300 millioner kroner. De nye rammer har øget mængden af test og kvalitetskontrol betydeligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For eksempel har fabrikken en optisk 3D-scanningsenhed, der har den nyeste teknologi til at inspicere alle maskinerne med ekstrem præcision og sikre, at alle strukturer opfylder deres kvalitetskrav. På fabrikken når snart endnu en milepæl, så Scorpion nummer 1000 snart forlader produktionslinjen.

Vieremä-fabrikken i det midtfinske er gennem årene vokset til et areal på cirka fire hektar. Det hele er forsat placeret omkring en 300 kvadratmeter stor hal, hvor det hele begyndte for snart 50 år siden.

Fejringen af jubilæet begynder i hjemlandet den 23. januar. Herfra vil Ponsse fortsætte fejringen af de 50 år med kunderne, og festen flytter rundt med mere end 100 arrangementer i 28 forskellige lande, inden det slutter til skovningsmessen FinnMetko omkring 1. september.