Med en smart IoT-løsning bliver det væsentligt nemmere at vedligeholde golfbanen hos Haga Golf i Oslo, der gør op med dyre og arbejdskrævende opgaver.

Det er ingen nem opgave at holde en golfbane i god stand med det flygtige vejr, vi har i Europa. Græspleje er en udfordrende opgave, når man gerne vil have at plænen overlever de hårde vintre, ligesom de skiftende sæsoner kræver forskellige indsatser: Om sommeren kræver ordentlig kunstvanding, at man overvåger jordens fugtighed, for at undgå soltørrede pletter i græsset skal temperaturen konstant overvåges og jordens ledningsevne indikerer hvilket niveau af gødning, der er nødvendig. Om vinteren er jordens iltniveau afgørende for om plænen overlever i god stand eller om der skal sættes ind med beskyttende foranstaltninger.

For at sikre optimale baneforhold, har Haga Golfbane valgt Orange IoT Connect Anywhere til en radikal ændring af deres vedligeholdelse. Løsningen byder på en skalerbar og sikker forbindelse mellem de installerede sensorer og en data management platform ved navn Live Objects, en IoT og analytics platform, som kan transformere rå-data til handlingsanvisninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God baner med sensorer

Det autonome sensorovervågningssystem hjælper greenkeeperne med at spore og forstå de skiftende vejrforhold, så de kan holde banen i den bedst mulige stand.

- Greenkeeper funktionen er kritisk for os, og vi ser store fordele ved at bruge denne skræddersyede IoT-sensor-løsning. Vi har igangsat dette innovative samarbejde med Orange, så vores medarbejdere kan arbejde mere effektivt og så vores medlemmer kan bruge banen tiere, siger Erik Solberg, adm. direktør, Haga Golf.

- Haga Golf er et super eksempel på, hvordan en organisation kan bruge smart teknologi til at spare på de tidskrævende opgaver. De har vist vejen for, hvordan andre golfbaner og organisationer, der vedligeholder grønne arealer, kan effektivisere og nedbringe deres omkostninger via den forbundne IoT verden, siger Fabrice de Windt, senior VP for Orange Business Services Europe.