Stihl lancerer en ny generation af motorsave, som opfylder kravene til udslip iht. EU5 og dermed har lavere udslip end forgængerne. Producenten er klar med to nye save med lav vægt, mens MS 201 lanceres som en opdateret model.

De nye motorsave MS 151 og MS 194 fra Stihl har mere kraft og større drejningsmoment end forgængerne MS 150 og MS 193. Det større drejningsmoment betyder, kombineret med den lave vægt, at motorsavene er nemme at håndtere. MS 201 lanceres som en opdateret model og har nu også M-Tronic 3.0.

- Funktionen M-Tronic 3.0 gør, at kalibreringen nu bliver endnu nemmere end tidligere, så der opnås optimal ydeevne. Samtidig bliver den endnu nemmere at starte, når den er varm, siger René Gjølander, teknisk chef hos Stihl Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mindre miljøbelastning

Cylindervolumen øges og der tilføres mere kraft, samtidig med at motorsavene opfylder udslipskravene iht. EU5. De nye motorsave har tre forskellige kubikklasser og har desuden meget lav vægt.

- Samtidig med at det er lykkedes os at levere mere kraft i motorsavene, har vi også kunnet mindske udslippet og følge de eksisterende EU-bestemmelser. MS 151, som er den mindste model, er også verdens letteste motorsav med baghåndtag, siger René Gjølander i en pressemeddelelse.

rich-media-2
MS 151 har en Easy2Start-funktion, som gør, at motorsavene starter lettere, uden at det kræver for meget kraft.

De tre motorsave fås med både baghåndtag og tophåndtag. Arborister, som har brug for en smidig, let motorsav til beskæring, kan vælge mellem MS 151 T, MS 194 T og MS 201 T - alle med tophåndtag. De tre modeller med baghåndtag er egnet til første udtynding, beskæring og savning af brænde.

MS 194 med baghåndtag og begge modeller af MS 151 har også en Easy2Start-funktion, som gør, at motorsavene starter lettere, uden at det kræver for meget kraft.