Linjer i Landskabet, Solrødgård Klima- og Miljøpark, Christiansborg Områdesikring og Tornhøj er finalister til Dansk Landskabspris 2019.

Når Dansk Landskabspris 2019 uddeles i næste måned, så står kampen mellem fire finalister. Det drejer sig om et landskabsarkitektonisk kulturarvsprojekt, et renseanlæg, terrorsikring af Danmarks parlament og samlende mødesteder i et alment boligområde.

rich-media-1
Solrødgård Klima- og Miljøpark af Gottlieb Paludan Architects er finalist til Dansk Landskabspris 2019. Fotograf: Hillerød Forsyning

Linjer i Landskabet på Bornholm af Rubow Arkitekter, Solrødgård Klima- og Naturpark i Hillerød af Gottlieb Paludan Architects, Christiansborg Områdesikring af GHB Landskabsarkitekter samt Tornhøj i Aalborg af Marianne Levinsen Landskab er alle finalister. Prisen er på 50.000 kroner og uddeles 7. november.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrken i dansk landskabsarkitektur

De fire finalister er valgt ud fra et stærkt felt på 25 indstillede projekter, der på hver deres måde understreger, hvor stærkt dansk landskabsarkitektur står i disse år.

rich-media-3
Linjer i Landskabet af Rubow Arkitekter er finalist til Dansk Landskabspris 2019. Foto: Rubow arkitekter.

Juryens talsmand, Steen Himmer, landskabsarkitekt MDL, Gladsaxe Kommune og repræsentant for Park og Naturforvalterne, glæder sig over, at det samlede felt har været stærkt og fortæller om baggrunden for de fire udvalgte finalister:

- De fire nominerede projekter til Dansk Landskabspris 2019 viser bredden i fagets virke. De illustrerer også tydeligt, at danske landskabsarkitekter er dybt optagede af at påvirke og forbedre det samfund, de er en del af. Endelig eksemplificerer projekterne, hvordan den landskabsfaglige praksis aktivt påtager sig et ansvar for at udvikle og forbedre vores store fællesskab, siger han.

rich-media-4
Christiansborg Områdesikring af GHB Landskabsarkitekter er finalist til Dansk Landskabspris 2019. Foto: Kulturministeriet.

Dansk Landskabspris uddeles af Park og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter, der også er sekretariat for Dansk Landskabspris.