Kunsstof-Kemi præsenterede fornylig endnu et glimrende regnskab - og en god portion af omsætningen genereres på landets kunstige fodboldbaner.

Græsset er altid grønnere på den anden side. Men ikke for direktør Stig Laustsen og hans virksomhed Kunststof-Kemi på Mors.

Her producerer man nemlig noget af den reneste, grønne plastfarve, som især anvendes til anlæggelse af kunstgræsbaner. Og det har længe bidraget til en solid bundlinje i firmaet, som har haft hjemme på Limfjordsøen siden 1974.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seneste regnskab viser, at man landede en omsætning i størrelsesordnen 508,8 millioner kroner. Bundlinjen kom ikke op på sidste års rekord på 56,3 millioner kroner, men lander alligevel på fornuftige 50,6 millioner. Heraf udgør farveleverancer til kunstgræsindustrien mellem 5 og 8 procent af det samlede billede.

Grunden til, at Kunststof-Kemi har succes i kunstgræsbranchen, skyldes især, at det kræver et særdeles robust produkt, hvis græsfarven skal holde til vrid og spark med fodboldstøvler. På Mors udviklede Stig Laustsen og co. en vindende formel, som i dag for størstepartens vedkommende går til eksport.