Aage V. Jensen Naturfond har netop certificeret 9.239 hektar natur på de 13 naturejendomme, hvor der er skov - i alt 2.023 hektar skov.

Sikring af grundvandet, ansvarlig fældning og vidtgående hensyn til den biologiske mangfoldigheder får nu yderligere et løft for ikoniske naturområder som eksempelvis Lille Vildmose, Filsø, Gyldensteen Strand og Æbelø.

Det skyldes, at Danmarks største jordbesidder, Aage V. Jensen Naturfond, har valgt at certificere sin naturdrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har altid haft fokus på, at vores naturområder skal drives med henblik på at sikre levesteder for de arter, der naturligt har hjemme i de forskellige områder. Certificeringen af vores naturejendomme efter både PEFC- og FSC-standarder er et naturligt led i vores overordnede mål om at bevare og udvikle naturen, siger skovrider, Jacob Palsgaard Andersen fra Aage V. Jensen Naturfond.

Flere og flere af de skovejere, som vi arbejder sammen med, kan se værdien i at få en officiel "blåstempling" af deres grønne skovdrift.

Skovbrugschef Michael Glud

HedeDanmark

Arbejdet med at certificere Fondens egne arealer med skov kommer i naturlig forlængelse af den aftale, som fonden og FSC Danmark indgik i 2017, hvor brugen af træ til byggeprojekter på Fondens 31 naturejendomme i Danmark, såsom hegnspæle, udsigtsposter og broer er FSC-certificeret.

Sikring af natur, kultur og værdier

Arbejdet med at opnå certificeringen er sket i samarbejde med HedeDanmark og indebærer, at driften af Fondens ejendomme med skov skal opfylde en lang række krav. Blandt andet skal værdifulde naturtyper og kulturelle værdier, som eksempelvis fortidsminder, registreres og beskyttes.

- Flere og flere af de skovejere, som vi arbejder sammen med, kan se værdien i at få en officiel "blåstempling" af deres grønne skovdrift - det skyldes ikke mindste et øget fokus på bæredygtighed, klima og miljø både blandt skovens brugere, kunder til skovens produkter og den politiske verden, siger Michael Glud, Skovbrugschef fra HedeDanmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Styrket dyreliv og urørt skov

Den øgede fokus på bæredygtighed både på den nationale og internationale scene gør det vigtigt at kunne dokumentere, at driften af Fondens skovejedomme sker på bæredygtig vis. Uanset om det gælder om at kunne dokumentere, at bearbejdning af jorden begrænses, at der arbejdes fokuseret på at få registreret og beskyttet værdifuld natur, eller at skovarbejderne har ordnede løn og arbejdsvilkår.

- Vi har i Fonden valgt at udlægge mere skov til urørt skov end certificeringsordningerne kræver. Vi er ambitiøse, da det er vores mål at styrke biodiversiteten og give danskerne mulighed for at opleve og lære af vores naturområder, og så skal vores ejendomme med skov naturligvis være certificerede efter de bedst mulige standarder. Både i forhold til brugere af skoven og vores kunder, som blandt andet bruger skovens træ til møbler, huse eller som bæredygtig træflis til at producere varme, er det afgørende, at vi rent faktisk kan dokumentere, at vi driver skoven på grøn, bæredygtig og ansvarlig vis, slutter Anders Skov fra Aage V. Jensen Naturfond.