På Hvidovre Hospitals tage plantes der græs og urter, som kan opsamle store mængder regnvand.

I disse år sker der store forandringer på Hvidovre Hospital. Her bygges blandt andet en stor tilbygning på mere end 32.000 kvadratmeter, og store dele af det eksisterende hospital bygges om.

Genbrug af regnvand

Den bæredygtige vandtank er et led i visionen om et grønnere og mere bæredygtigt hospital. På nybyggeriets tage plantes der nemlig græs og stenurter, der opsamler store mængder regnvand. Når stenurterne er mættede, vil det overskydende regnvand ledes fra taget og ned i vandtanken, hvorfra det kan pumpes op og genbruges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vandtanken har plads til 2200 kubikmeter vand. I første omgang er det meningen, at vandet skal bruges til at vande hospitalets mange gårdhaver og grønne områder. På længere sigt håber man, at regnvandet også kan bruges til andre formål som for eksempel til vandskyld i hospitalets toiletter.

Sikring mod skybrud

Udover fordelen ved genbrug hjælper vandtanken desuden med at aflaste de offentlige kloakker, for når hospitalet holder på vandet, mindskes trykket i kloakkerne.

- Ved at lette trykket i kloakkerne, mindskes risikoen for oversvømmelse af ejendomme og kælderetager ved eksempelvis skybrud. Så på den måde, er vandtanken og de grønne tage både til gavn for hospitalet og for vores naboer, siger Morten Dalsgaard, som er projektleder på byggeprojektet "Nyt Hospital Hvidovre".

Hvis det usandsynlige sker, og vandtanken fyldes fuldstændig til kanten, kan store pumper lede det overskydende vand ud af tanken og ned i kloakken.