EPOS-teknologi muliggør plæneklipning med virtuelle grænser, og er udviklet til en ny serie af professionelle Husqvarna Automower® robotplæneklippere.

Husqvarna har netop lanceret EPOS-teknologi, som er et højpræcisions-satellitnavigationssystem, der skaber virtuelle grænser for professionelle robotplæneklippere. Teknologien sikrer, at græsplænen bliver klippet med en nøjagtighed på to-tre centimeter.

Sascha Menges, der står i spidsen for Husqvarna Division, forudser, at den nye teknologi vil optimere professionel plænepleje markant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Robotteknologi og uafhængige løsninger vil fremadrettet komme til at spille en kæmpestor rolle i forhold til forvaltning af grønne områder. Vi arbejder på hele tiden at optimere forvaltningen af grønne områder. EPOS-teknologien er et teknologisk gennembrud inden for Husqvarnas robotplæneklipning, som vil bidrage til at fremskynde brugen af robotteknologi i professionel plænepleje, siger han.

Robotteknologi og uafhængige løsninger vil fremadrettet komme til at spille en kæmpestor rolle i forhold til forvaltning af grønne områder.

Sascha Menges

Husqvarna Division

Husqvarna EPOS-teknologi vil i høj grad øge fleksibiliteten og brugen af professionelle robotplæneklippere på grønne områder, da de virtuelle grænser kan tilpasses efter områdets skiftende forhold. Det gør luftning og fræsning lettere. Den nye teknologi gør det desuden muligt for robotplæneklipperen at navigere steder, hvor det hidtil har været udfordrende at komme til, for eksempel områder hvor plæneklipperen skal passere hårde overflader eller områder, der hyppigt ændrer karakter.

Husqvarnas EPOS-teknologi interagerer med Husqvarna Fleet Services, som er et digitalt styringssystem. EPOS lanceres sammen med udvalgte professionelle kunder i Frankrig, USA, Tyskland og Sverige i 2020.