SkovTrup fra Hobro har netop afsluttet sit overskudgivende regnskab nummer 17 på lige så mange år.

Der burde være forretning i at koble danske kunder med bæredygtigt-producerede europæiske træsorter.

Den idé omsatte partnerne Jon Skovhus og Søren Gøttrup I 2004 til virksomheden SkovTrup. Og det er gået glimrende. Seneste regnskab viser et primært resultat på 3,4 millioner kroner, og man har aldrig prøvet at stå med røde tal på bundlijen. Ejerne tilskriver selv succesen, at der er: "orden i penalhuset".

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har en stabil indtjening med fokus på udgifter til lager og annoncering. Desuden vægter vi et bredt og stort lagersortiment under tag, for kundernes tålmodighed er kortere i dag end nogensinde, udtaler ejer Søren Gøttrup, der har godt 5.500 kvadratmeter overdækket lager nær Hobro.

Han lever af at levere primært robinie og egetræ over hele landet til både private, industrielle og offentlige kunder. Og tiden modarbejder ikke just træleverandøren, lyder det. Tværtimod.

- Det er dejligt, når det omkringliggende samfund og vores kunder har øget fokus på bæredygtighed og CO2 regnskaber. Det betyder, der er noget at lave, når man som os holder os til salg af kvalitets-træ fra EU skovbrug, siger Søren Gøttrup.