Hilltip, der producerer udstyr til vintertjeneste til blandt andet pickupper, skal have bedre fat i det nord- og vestjyske.

Vinteren er på vej. I hvert fald ifølge kalenderen, men om det skal blive endnu et meget langt efterår, eller om den kommende faktisk byder på sne og frost, må tiden vise.

Men under alle omstændigheder er det i denne tid, at de fleste forbereder sig på at kunne holde veje, stier, fortove og pladser farbare for borgerne. Hos maskinforhandler Anker Bjerre ved Holstebro vil man derfor i næste uge vise noget af deres nyeste udstyr frem til vintertjeneste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det drejer sig om produkter fra Hilltip. De er specialister i udstyr i den mindre skala.

- De producerer blandt andet saltspredere og plove, som kan bruges på bil, pickupper og kompakttraktorer. Produkterne har simpel opbygning, som gør dem nemme at montere, når det skal bruges, siger sælger Oliver Povlsgaard fra den vestjyske maskinforhandler.

rich-media-2
Udstyret skal være hurtigt af få monteret og afmonteret. Pressefoto.

Elektronisk styring

H.A. Fog har importen af Hilltip i Danmark, og i januar i år blev Anker Bjerre knyttet på forhandlernetværket.

- Jeg kører fra Silkeborg til Skagen. Hilltip er allerede kendt i blandt andet København, men herovre er det forholdsvis ukendt. Der er meget begrænset, hvor mange der investerer i vinterudstyr i januar, så det er nu vi sætter en større indsats ind på Hilltip. siger Oliver Povlsgaard.

I næste uge holder Anker Bjerre i afdelingen i Mejrup, lidt uden for Holstebro, en demodag med Hilltip-udstyret. H.A. Fog er med på dagen. Det samme er Maskinhandler Indkøbsringen, og de har kompakttraktorer fra Yanmar med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af de store fordele ved Hilltip er, at udstyret er nemt og hurtigt at både på- og afmontere. Det kan for nogen være en stor hjælp, så en maskine eller bil, de bruger i det daglige, ikke er låst til vinterudstyret i lange perioder, siger Oliver Povlsgaard.

Alle spredere er som standard udstyret med kørselsafhængig spredning via gps. På den måde kan man styre saltforbruget.

- Så slipper man for at salte i blinde. Vil man over et stykke bruge 25 gram per kvadratmeter, taster man det ind i systemet med spredebredde og så videre. Alting bliver samtidigt logget, så hvis en kommune får en klage, fordi en person er faldet på en glat vej, kan kommunen eller entreprenøren gå tilbage i systemet og sige det præcise klokkeslæt for, hvornår man var forbi med saltspredere - og hvor meget salt der er brugt, siger Oliver Povlsgaard.