John Deere har afsluttet seneste kvartalsregnskab med en tilbagegang i omsætningen men et næsten uændret overskud før skat på 1,1 milliarder dollar.

John Deeres tredje kvartal, der blev afsluttet 28. juli, gav en omsætning på 10,036 milliarder dollar mod 10,308 milliarder dollar i samme kvartal 2018.

Dykker man lidt ned i tallene, kan man se, at salget er faldet cirka 300 millioner dollar i kvartalet sammenlignet med samme kvartal året før, mens finans- og renteindtægter steg med næsten 100 millioner dollar, og andre indtægter faldt 53 millioner dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På omkostningssiden har der generelt været et fald i omkostningerne, bortset fra forskning og udvikling, som er steget med 15 millioner dollar til 431 millioner dollar og renteudgifter, der steg med 83 millioner dollar.

På bundlinjen gav det et næsten uændret overskud før skat på 1,113 milliarder dollar mod 1,190 milliarder dollar i samme kvartal i 2018.

Ni måneders fremgang

Når regnskabet opgøres for regnskabsårets første ni måneder, kan John Deere glæde sig over fremgang i både omsætning og resultat.

Omsætningen er steget fra 27,9 milliarder i de første ni måneder af regnskabsåret 2017-2018 til 29,4 milliarder i de første ni måneder af 2018-2019.

Overskuddet før skat steg i samme periode fra 3,1 milliarder dollar til 3,3 milliarder dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skov og park

Segmentet landbrugsmaskiner og have- parkmaskiner omsatte for tilsammen godt seks milliarder dollar i tredje kvartal, og her fylder have- og park- segmentet kun 0,7 milliarder dollar, mens landbrugsdelen - opdelt på små landbrugsmaskiner og store landbrugsmaskiner omsatte for henholdsvis 2,2 milliarder dollar og 3,0 milliarder dollar.

John Deeres andet store maskinsegment er entreprenør- og skovmaskiner, som tegner sig for en kvartalsomsætning på godt tre milliarder dollar.

John Deere solgte i kvartalet store entreprenørmaskiner for 1,3 milliarder dollar, mens kompakte entreprenørmaskiner tegnede sig for en omsætning på 320 millioner dollar. Omsætningen i vejbygningsmaskiner rundede en milliard dollar, mens skovmaskiner tegner sig for 333 millioner dollar.