For anden gang blev Maskinleverandørernes Innovationspris overrakt på Have & Landskab. 25 kandidater var indstillet til prisen, som den forsvarende mester, Henrik Fog A/S, løb med.

Emission, støj og arbejdsmiljø har vægtet tungt i dette års udgave af Maskinleverandørernes Innovationspris.

- For ikke så mange år siden var der måske enkelte el-maskiner på Have & Landskabsmessen, men de stod gemt væk ovre i et hjørne. Nu står der eldrevne maskiner på stort set alle stande, sagde udstillingsformand Palle Kristoffersen, som føjede til:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og hvorfor ikke? Når Apollo 11 kunne sætte et el-køretøj på månen for 50 år siden, hvorfor skulle vores branche så ikke også kunne omstille til el.

Palle Kristoffersen havde fået æren af at overrække prisen, da tidligere mangeårig minister Bertel Haarder havde meldt afbud grundet et vigtigt ærinde i Venstre.

Han kunne derefter opråbe vinderne.

3. plads: Svenningsens Maskinforretning A/S - E10z Electric (100 % eldrevet; lille, handy maskine velegnet til indendørs brug og meget anvendelig)

2. plads: Helms TMT-Centreret A/S - Peruzzo, Robofox Electra (eldrevet og fjernbetjent)

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. plads: Henrik A. Fog A/S - Mean Green model Majoris (miljøvenlig maskine, ren el - batterivalg - flere pakker, alt i aluminium, punkterfri dæk er standard, ergonomi)

- Vi har maskinen med som en nyhed på Have & Landskab, derfor har vi endnu ikke solgt nogle eksemplarer, men de fire, vi har, er afsat, fortalte Karsten Fog, da han præsterede sin prisvindende maskine efter overrækkelsen.

Han forventer, der vil være godt salg frem over. Den typiske kunde er kommuner eller entreprenører, som skal klippe græs i parkanlæg, sportspladser eller boligområder.

- Da støjgenerne er så godt som ikke-eksisterende, er der ingen undskylder for ikke at begynde arbejdsdagen klokken 7.00, slutter Karsten Fog med et grin.

rich-media-4
Fra venstre mod højre 2.pl - 1.pl. - 3. pl - og Palle Kristoffersen. Foto: Hans Henrik Lærke.