Den store messe satte rekord i antal besøgende i 2017, og arrangørerne forventer at byde velkommen til lige så mange i år.

I næste uget vil tusindvis af folk fra den grønne branche vende snuden mod Slagelse, hvor Have & Landskab også i 2019-udgaven har hjemme.

Arrangørerne forventer, at årets udgave kommer op på niveau med den seneste i 2017. Her lagde 11.259 besøgende vejen forbi messen, som er landets største, målrettet den grønne branche.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også på udstillersiden er man godt med. I skrivende stund nærmer man sig 270 udstillere. I 2017 tog 278 udstillere imod de mange gæster.

Internationale indspark

Have & Landskab er klar med flere nye tiltag. Helt lavpraktisk vil man for eksempel i år få nemmere adgang til noget til maven. Ved tidligere udgaver har madboderne været samlet ét sted, men i år har arrangørerne valgt at sprede tilbuddene mere ud. Det vil sige, at Maskinmarken, Skoven og alle de andre delområder får spisesteder.

Rent fagligt er der også masser at fornøje sig med på messen.

- Jeg tror, det er første gang i Have & Landskabs historie, at vi har to fagfolk fra udlandet, som kommer for at dele ud af deres viden, siger Dina Overgaard, der er udstillingsleder på messen.

De første to dage er det Nigel Dunnett. Han er professor i plantedesign og urban hortikultur ved The University of Sheffield. Men først og fremmest er han plantemand og har igennem mere end et årti slået sig fast som en foregangsmand indenfor naturalistiske beplantninger. Nigel Dunnett vil på HL gennemgå og komme med feedback på konkrete, danske planteprojekter. Det vil være muligt for landskabsarkitekter eller kommunale planlæggere, der sidder med et projekt, som er så færdigt, at der foreligger en planteplan og en planteliste, at få det gennemgået sammen med Nigel Dunnett.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om fredagen er det så Rip Tompkins, som er rejst hertil fra USA. Han vil fortælle om hverdagen for en træklatrer, og hvordan man optimerer sin sikkerhed i højden og effektivitet gennem placering af ankerpunkter og arbejdspositionering.

Nyheder i alle kategorier

Udover en masse faglige indspark - ikke mindst på Fagligt Forum, som du kan læse mere om her i magasinet, vil udstillerne selvfølgelig også vise masser af både nye og kendte produkter frem. De gælder ting som nye maskiner fra NHS, AS Motor og mange andre, ligesom der også vil være et hav af forskellige planter og frøblandinger byrummene, parkerne og så videre.

Have & Landskab er mødestedet for den brede grønne sektor, så uanset om man arbejder på kirkegårde, er brolægger eller landskabsarkitekt, vil der være viden og inspiration at få med hjem.

Grøn Teknik vil også være at finde på Have & Landskab. Sammen med vores søstermedie Fritidsmarkedet kan man møde vores salgsafdeling og journalister på stand Strøget B024. Foruden infomation om vores medier, som også tæller flere andre inden for landbrug og byggeri/anlæg, vil man kunne deltage i vores konkurrencer med præmier for mere end 20.000 kroner fra Husqvarna, Makita og Stiga.