VIDEO: I Aarhus sveder håndværkerne under hedebølgen med at støbe og anlægge en ny lille oase i byparken.

AARHUS: Anlægsgartnerne og betonfolkene satte for en måneds tid siden gang i arbejdet med at anlægge en ny legeplads i Botanisk Have i Aarhus. Støbningen og dekorationen af betonelementerne var i fuld gang under den bagende eftermiddagssol i haven, da Grøn Teknik besøgte pladsen under hedebølgens første dag.

Opgaven blev udbudt af Aarhus Kommune, og den udføres af HedeDanmark i samarbejde med HAGS, der leverer alle redskaberne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Sådan bliver legepladsen i Botanisk Have i Aarhus. Illustration: HedeDanmark.

Det bliver lavet, så man kan regulere vandmængden i forhold til behov - alt efter hvor meget det bliver brugt.

Landskabsarkitekt Lene Lunghøj

HedeDanmark

Projektet får udover klassiske legepladselementer også svævebane, trampoliner og en 50 kvadratmeter stor vandtrappe i det 3.000 kvadratmeter store område.

Naturens elementer inkluderet

Vandtrappen er udformet af kunstneren Flemming Rasmussen, der også har tegnet en 25 meter lang betonbænk ved legepladsen.

- Vi har i udviklingen og planlægningen af det nye område i samråd med Aarhus Kommune og HAGS lagt vægt på at inkludere naturens elementer i legen, fortæller landskabsarkitekt Lene Lunghøj, HedeDanmark.

Vandelementet bliver udformet med sving og former, der indbyder til ophold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så bliver det lavet, så man kan regulere vandmængden i forhold til behov - alt efter hvor meget det bliver brugt, siger landskabsarkitekten til Grøn teknik.

rich-media-5
Vand er dragende for alle aldre, mener landskabsarkitekt Lene Lunghøj fra HedeDanmark. Foto: Torben Jastram.

Hos Aarhus Kommune ser man meget frem til at kunne tilbyde byens borgere det nye område i løbet af september.

- Jeg har længe ønsket mig en vandlegeplads i Aarhus. Vi kan jo se, hvor vilde børnene er med springvandet på Havnepladsen, så jeg er sikker på, at vandlegen i kombination med de øvrige legeredskaber og ikke mindst beliggenheden i Botanisk have bliver et hit, siger Hans Henrik Rasmussen, som er driftsansvarlig for kommunens legepladser i byens parker.

Tilgængeligheden i højsædet

HedeDanmarks egen afdeling for kreative uderum har arbejdet sammen med specialisterne i uderumsudstyr i virksomheden HAGS om at udtænke planen for legelandskabet.

- Vi leverer blandt andet en karrusel, hvor også kørestolsbrugere kan få en snurretur. Det store samlede legeredskab kan man bevæge sig under og i - også som kørestolsbruger - og vi har sørget for, at der er god plads omkring redskaberne til at komme rundt, siger projektleder Morten Groth fra HAGS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-7
Projektchef Morten Groth fra HAGS, der leverer redskaberne til den nye legeplads. Foto: Torben Jastram.

I slutningen af september forventes hele herligheden at være klar til aarhusianerne.