Mandag blev Aarhus Ø's grønne kile indviet. Planen er, at den skal give mere fællesskab i den nye bydel.

Den nye bydel Aarhus Ø kunne mandag indvie den første del af Ø-linjen, der skal være en grøn kile mellem bygningerne. Det skriver TV2 Østjylland.

Den indebærer træer, buske og græs og skal samle området og dyrke fællesskabet. Idéen kommer fra Lighthouse-projektet, hvor bygherren er anpartsselskabet Lighthouse United.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt vildt vigtigt, at når vi bygger, og som her på Aarhus Ø bygger tæt, sikrer, at der er grønne åndehuller. Selvom man har havet helt tæt på, så er det altså nemmere at mødes og skabe et fællesskab her i det grønne, siger Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) i forbindelse med åbningen af den grønne kile.

Mangler stadig halvdelen

Projektet skal realiseres i etaper. De første to etaper, Ø2 og Ø3, blev præsenteret mandag. De andre grønne områder, Ø1 og Ø4, er endnu ikke klar. De bliver etableres løbende, mens henholdsvis Danmarks højeste boligbygning Lighthouse bliver opført på den ene ø, mens der skal etableres boligkarréer på den anden.

Ved præsentationen af projektet sidste år, var det også fællesskabet, der var i fokus.

- Med realiseringen af Ø-Linjen indfrier vi aarhusianernes ønske om mere grønt på Aarhus Ø. Sammen med beboere og investorer på Aarhus Ø skaber vi et byrum, som kan rumme og understøtte det fællesskab, som er i sin spæde start mellem bydelens mange nuværende og kommende beboere, sagde Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, ved præsentationen i 2018.

PenSam og Topdanmark har været bygherre på selve Ø-linjen og er blevet udviklet i samarbejde med beboerne i bydelen. Sleth Arkitekter har tegnet stregerne på projektet.