Op til 2019-sæsonen har den store anlægsgartnervirksomhed OKNygaard investeret i tre forskellige Majorklippere - en tre-fløjet Swift, en Synergy og en Mini Cyclone til frontmontering på en redskabsbærer.

I Tusindsårsskoven ved Odense kører en trefløjet Major Swift rotorklipper og slår græsset på de syv hektar store åbne plæner.

Det er en af tre nye Majorklippere, som anlægsgartnerfirmaet OKNygaard har anskaffet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Helge Opsand, der er pladsmand i Odense-afdelingen, har været med til at beslutte indkøbet og synes, at den slår stort set lige så godt som mange cylinderklippere - bare meget hurtigere. Men han vedkender sig også, at nogle af kommunens arealer skal slås med cylinderklippere, for det står i udbudsmaterialet, uanset hvor godt rotorklipperen klarer lignende opgaver.

Vi slår rigtigt meget græs allerede og har på sin vis en velafbalanceret maskinpark, men med den nye Major Swift kunne vi godt håndtere endnu flere arealer.

Pladsmand Helge Opsand

OKNygaard

- Jeg er positivt overrasket over, at det har vist sig, at Major-klipperen frembringer et "sug" under skjoldene, når de store knive kører hurtigt rundt, for det løfter lange strå og lignende op, mens der slås. Det resulterer i endnu pænere klipning og en langtidsholdbar finish, siger han.

Prøv først

De tre maskiner er købt hos Brørup Traktor- & Maskincenter, der importerer Major til Danmark.

Og her er man særligt glad for den måde, hvorpå salget er blevet lukket. Nemlig ved en lille maskindemonstration for firmaets driftsledere og pladsmænd. Den salgsform passer sælger Hans Mikael Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter godt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg kan godt lide, at kunderne ved selvsyn kan se klipperesultatet og "sparker dæk", for så er alle forventningsafstemninger på plads, og vi handler med afsæt i noget konkret. Og når det så ender med en handel, synes man selvfølgelig ekstra godt om princippet. Af samme årsag har firmaet indkøbt en ladvogn med anhænger som "demo-expres", så kunder i hele landet kan få præsenteret Majorklipperne under lokale forhold.

Altid ønsker i overskud

Hvis man spørger chauffør Michael Olsen, om der er noget ved klipperen, som han kunne ønske sig anderledes, så er det, at klipperen kunne følge terrænet bedre i kuperede områder.

rich-media-3
OKNygaard har også investeret i en Major Synergy.

Hvis det ønske skal indfries, skal man imidlertid opgradere klipperen til en af to dyrere Major-modeller. Major-programmet indeholder både en egentlig bugseret konturklipper og en frontmonteret tre-ledsklipper, som følger selv stærkt kuperet terræn, men som sagt er anskaffelsessummen højere.

Helge Opsand har et helt andet ønske, nemlig mere græs at slå

- Vi slår rigtigt meget græs allerede og har på sin vis en velafbalanceret maskinpark, men med den nye Major Swift kunne vi godt håndtere endnu flere arealer. En af Odense-afdelingens helt store kunder er Odense Kommune, hvor OKNygaard har entreprisen med at slå godt 75 procent af de kommunale græsarealer. Det betyder, at man skal over godt 500 hektar hver uge - men vi har altså appetit på mere, lyder det.