sonsoreret-indhold

Overalt i det danske land bygges der på livet lyst. Det ene nye villakvarter skyder op efter det andet og i alle større byer kan man i øjeblikket spotte mange byggerier under opførelse.

Tidens trends er bæredygtige - også byggerierne. Der er rigtig mange både bygger og søger efter bærerdygtige byggerier. Specielt på Sjælland er det blevet ekstremt populært at have bæredygtighed med som kriterium, når man skal vælge sit næste hjem. Det gælder uanset om man er på jagt efter lejeboliger i Næstved eller i København. Bæredygtigheden er i højsædet, når der bygges og vælges boliger.

Hvad betyder bæredygtigt byggeri?

Hvad betyder bæredygtigt byggeri overhovedet? Bæredygtige byggerier går i alt sin enkelthed ud på, at påtage sig et socialt, fælles ansvar for måden vi bygger på. Bæredygtigt beror på de tre søjler, økonomi, miljø og social ansvarlighed, hvilket skal tages med i ligningen, når der bygges.

Tankerne bag at lave bæredygtige byggerier er at belaste kloden så meget muligt i byggeriet samt brugen af bygningen. Derfor bliver alt lige fra byggematerialer til el-installationer gennemgået og optimeret for at opnå den mest miljøvenlige løsning. Til forskel for de gængse metoder, med at benytte store mængder ressourcekrævende byggematerialer, er der nu efterspørgsel efter bæredygtige alternativer.

Det er ikke altid muligt at bygge en 100 procent bæredygtig bygning. Det kan være det er økonomisk uforsvarligt eller skyldes at byggematerialerne ikke kan leveres som ønsket. Dog er alle skridt i bæredygtig byggeri også et skridt på vej mod en bedre fremtid. For bæredygtig handler nemlig om at tænke langsigtet og udover byggeriets grænser.

Der skal nemlig tages hensyn til miljø, ressourcer, energi, arbejdsmiljø og økonomi, hvilket tilsammen giver et bæredygtig resultat. I øjeblikket udvikles der konstant på måden, der bygges bæredygtig på - og derfor er der også pres på håndværkerne i disse tider, da de konstant skal omstille sig efter tidens byggetrends.

Her finder du en bæredygtig lejebolig

Hvis man leder efter en bæredygtig bolig, og ikke er klar på at bygge selv, så er der gode chancer for, at man kan finde en. I Danmark er vi nemlig nogle af verdens førende indenfor bæredygtige byggerier. Derudover er tidens trends også bæredygtige, så de fleste beboelsesejendomme nu til dags tager bæredygtighed med i ligningen, når der bygges.

Derudover er der også boligsider som er begyndt at skilte med bæredygtighed i deres annoncer. Hvis det ikke fremgår af annoncen, så kan man til hver en tid spørge ind til bæredygtigheden af lejeboligen.

Det gælder nemlig uagtet om du leder efter en oversigt over boliger i Ringsted eller leder efter en lejebolig på Fyn - du kan altid spørge indtil bæredygtigheden som administratoren af boligen.

Hvorfor vælge en bæredygtig bolig?

Der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man vælger en bæredygtig bolig. Hvis man vælger en lejebolig med høj isoleringsstandard og nye vinduer, kan man i nogle tilfælde spare helt op til 70 procent af varmeregningen. Derudover er bæredygtig boliger bygget med det mindst mulige klimabelastende aftryk.

Det er altså både godt for planeten og kan være en økonomisk gevinst, hvis man vælger en bæredygtig lejebolig.