På Scaniagade er byrummet blevet forvandlet til til et område med regnvandsbassiner og mere end 120 forskellige planter.

I Scandiagade i København har 1:1 Landskab designet et byrum, der kan håndtere voldsomme mængder regnvand og fungere som en rekreativ park for beboerne. En midterrabat med smukke gamle træer er forvandlet til et innovativt byrum med otte bassiner, der kan rumme 1500 kubikmeter regnvand. Når det regner, forsinker bassinerne regnvandet, så kloakkerne ikke løber over. Når det er tørt, åbner de op for et væld af aktiviteter.

Landskabsarkitekterne har lagt vægt på at få så mange planter som muligt ind i byrummet for at give en bedre natur. Det har gjort, at mere end 120 forskellige planter er plantet for at skabe de bedste betingelser for insekter og sommerfugle. På samme måde har Scandiagade fået en jordtransplantation fra et naturområde i Furesø Kommune for at kickstarte biodiversiteten i udvalgte områder af parken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Byrummet er designet i tæt samarbejde med borgerne, der har været med til at bestemme indholdet af de forskellige bassiner. Det har været vigtigt for os og Københavns Kommune, at parken blev et rekreativt område for hele Sydhavnen, siger partner i 1:1 Landskab Jacob Kamp, der har samarbejdet med Nueva om borgerinddragelsen og haft Atkins med på holdet som rådgivende ingeniører.

Klart markeret

Byrummet har en tydelig identitet med indgange, der er markeret med kulørte lamper og en gangbro i træ, der løber ovenover bassinerne.

- En anonym midterrabat er blevet forvandlet til et levende byrum, der samler det gamle og det nye Sydhavn. Vi glæder os til at se mennesker, planter og dyr indtage parken og gøre det til deres sted, siger Jacob Kamp.

Det bliver den fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL), der åbner det nye byrum 4. juni.