Ø-linjen på Aarhus Ø har til opgave at gøre bydelen mere grøn.

Ø-Linjen på Aarhus Ø giver plads til 95 nye bytræer. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Træerne er frugttræer, der skal skal være med til at lokke beboere og gæster ud i det fri. Ø-linjen, som træerne kommer til at stå på, er en linje, der går tværs gennem den nye, aarhusianske bydel ved havnen. De første 47 træer er allerede blevet plantet, hvor plantningen af de sidste 48 træer begynder i denne uge og vil være afsluttet i juli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis vi i fremtiden vil have en by, hvor det grønne giver modspil til husene, har vi brug for projekter som Ø-Linjen. Det kræver private investorer og bygherrer, som tager træer seriøst og giver dem plads i byudviklingen, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i kommunen.

Samarbejdet med private er vigtigt for rådmanden. For Aarhus Kommune har et mål om at have 10.000 træer inden 2025.

- Fortsætter vi i det nuværende tempo, når vi ikke engang halvvejs med vores målsætning. Vi har brug for flere private initiativer som Ø-Linjen, men det er byrådet, som har det største ansvar. Vi er nødt til at sætte endnu flere penge af til træer i de kommende års budgetter, siger Bünyamin Simsek.

Ø-linjen er en grøn kile, der er blevet etableret mellem bygningerne på de fire øer, der udgør bydelen. Selskabet Lighthouse United har været i dialog med de omkringliggende grundejere i processen omkring udformning og funktioner.

- Vi er glade for, at vi kan være med til at forskønne byen og samtidig imødekomme beboernes visioner til Ø-Linjen. Vi har kørt en borgerdrevet proces for Ø-Linjens indhold og formål, hvor ønsket om mere grønt og træer var et gennemgående træk, siger Anders Laursen, projektudvikler hos Lighthouse United.