Verdensnyhed, danmarksnyhed eller firmanyhed? Have & Landskabsmessen fokuserer endnu engang på nytænkning.

Innovation og nytænkning sker hver dag. Og det bliver endnu engang hyldet på årets Have og Landskabsmesse, hvor Maskinleverandørernes Innovationspris bliver afholdt, ligesom det også blev i 2017.

- Vi kører igen med tre kategorier - verdensnyhed, danmarksnyhed og firmanyhed - for du er nødt til at holde døren åben for det virkeligt overrumplende og banebrydende. Og samtidig ved vi, at gæsterne altid gerne vil se nyhederne, når de kommer ind på standen, og det kan de lynhurtigt afkode, når udstillerne skilter med nyhederne, siger Niels Kirkegaard, der er bestyrelsesmedlem i Have & Landskab samt formand for Maskinleverandørernes Park, Vej & Anlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De enkelte udstillede indstiller selv deres maskiner til vurdering hos ekspertjuryen. Hvis de bliver godkendt, kan de opsætte et skilt ved den pågældende maskine, som viser, hvilken slags nyhed, det er. Ligesom ved messen i 2017 bliver de tre kategorier vist med enten en, to eller tre møtrikker i en lysende elpære.

Går efter fuldt hus

For to år siden vandt H.A. Fog A/S Maskinleverandørernes Innovationspris. De går efter guldet igen, efter sejren sidste år kom på baggrund af den elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac.

- Det har jo givet os blod på tanden. Vi stiller op med en fuldelektrisk zero-turn klipper Mean Green Mower, som jeg vil mene, er den eneste maskine, som reelt kan arbejde 7,5 timer på batteriet, og med en klippebredde på 1,6 meter, er jeg sikker på, at vi nok skal ende i toppen igen, siger H.A. Fogs direktør Karsten Fog.

Men firmaet kommer ikke til at vinde uden kamp. Sidste års sølvvindere fra Reesink Turfcare vil også lege med, hvor det er sjovt.

- Vi kan ikke løfte sløret endnu, men vi arbejder på at få en kæmpe maskine til udstillingen, som vi har glædet os til at introducere på det danske marked i lang tid. Vi må se, om det lykkes, men der er ingen tvivl om, at vi nok skal byde ind med noget, som vil få folk til at løfte øjenbrynene, siger Maria Lisberg, der er salgs- og marketingskoordinator i firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Have & Landskabsmessen varer fra d. 28-30 august.