Claus Johnsen får to år mere, efter han lørdag blev genvalgt uden konkurrence.

Det kan godt være, at Claus Johnsen har siddet som oldermand i Brolæggerlauget siden 2006, men der er ingen, der er tæt på at tage over. Derfor blev han lørdag genvalgt som oldermand uden nogen egentlig modkandidat.

- Det er da lidt kedeligt, når der ikke er nogen konkurrent, men jeg skrev da en salgstale for stemningens skyld, siger Claus Johnsen med et grin i telefonen, da Grøn Teknik ringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det bliver dog hurtig alvorligt, for hen over de næste to års lederskab vil oldermanden blive bedre til at fange de unge, så de kommer ind i brolæggerfaget. Et fag, der ikke har mange at tage af i forvejen og med en meget lav arbejdsløshed. Noget, der blandt andet gør, at Claus Johnsen ikke længere selv forsøger at hyre folk til sit eget private firma.

- Vi skal satse endnu mere på at fange de unge. Vi begyndte allerede sidste år, men vi skal i de næste to år intensivere "jagten" og have nedsat et korps, der kan brande brolæggerfaget. Så vi skal ud på skoler, for det her er ikke den branche, forældrene nævner først, når der tales om uddannelse derhjemme, siger Claus Johnsen.

Økonomien driver ikke værket

Claus Johnsen driver derfor ikke længere eget firma men vurderer i stedet syn- og skønssager. Det gør, at økonomien kan løbe rundt, selvom der bruges meget tid på faget og oldermandsgerningen.

- Der er nærmest tradition for, at en oldermand går konkurs. Det kan simpelthen ikke gå op, når du bruger så meget tid begge steder. Men i og med at jeg ikke er mester i et stort firma, er jeg også en atypisk oldermand, sagde Claus Johnsen til Grøn Teknik tilbage i februar måned.

I dag er oldermandsjobbet blevet en levevej og ikke en sidevej, og i de sidste år er der blevet brugt mange kræfter på at holde kurser for tilsynsførende. 37 kurser er der indtil nu blevet afholdt, og i de næste to år skal det blive til endnu flere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kurserne er en god måde at fremme og informere om vores håndværk. Vi opdaterer brolægnings- og belægningsbranchen, og det gør dem forhåbentlig dygtigere. Og så mener jeg stadig, at vi er et af medlemmerne i Dansk Byggeri, der er mest aktive, og det er den rigtige vej at gå, siger Claus Johnsen.

Bestyrelsen fortsætter

Udover jobbet som oldermand sidder Claus Johnsen også som viceformand i Dansk Infrastruktur, hvor han også netop er blevet genvalgt. Til lørdagens generalforsamling var de to menige bestyrelsesmedlemmer Nicolai Palm Hougaard Svendsen og Kasper Thomsen også på valg, men heller ikke her var der nogen udskiftning.

- Det er nogle dygtige folk, der sidder i bestyrelsen, og de er forholdsvis unge og gode at samarbejde med. Men vi skal naturligvis have en udskiftning over tid, for det skal ikke være sådan, at de føler posten som den evige hvile, siger Claus Johnsen.

I dag består Brolæggerlauget af 54 laugsmedlemmer og tre interessemedlemmer, der har tilknytning til branchen uden at være udførende brolæggermestre.

Udover oldermand Claus Johnsen består bestyrelsen i lauget af viceoldermand Stef Heijkoop fra Dan Jord A/S, bestyrelsesmedlemmerne Nicolai Palm Hougaard fra Scheller, Hougaard & Petersen A/S, Carsten Grumsen, Arkil A/S, Theis Sterndorff Andersen, Køge Brolæggerfirma ApS, og Kasper Thomsen, P.P. Brolægning A/S.