Den nye hækkeklipper fra Husqvarna er den hidtil kraftigste i sortimentet.

Husqvarna supplerer deres sortiment af hækkeklippere med deres hidtil kraftigste hækkeklipper, 522HD60X. Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Hækkeklipperen er udviklet til professionel fintrimning og har til opgave at skåne brugerens arme og ryg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Som professionel arbejder du med havemaskiner i lang tid ad gangen. Det stiller store krav til maskinernes effekt og komfort. Med vores nye hækkeklipper 522HD60X er det lykkedes os at integrere en kraftfuld, men støjsvag motor i et slankt letvægtsdesign, der skåner brugerens arme og ryg, siger salgsdirektør for Husqvarna Danmark, Michael Schösser.

Hækkeklipperen vejer 4,9 kilo og har et lavt vibrationsniveau, hvilket skal gøre den nemmere for brugeren at håndtere. Dertil kommer, at hækkeklipperen har et vridbart håndtag, så man ikke skal ud i skadelige arbejdsstillinger.

Hækkeklipperen er udstyret med det, Husqvarna selv kalder en effektiv, støjsvag motor. Den har en cylindervolumen på 21,3 kubikcentimeter, en anbefalet maksimal hastighed på 9.200 omdrejninger i minuttet og en lyddæmper med katalysator. Oveni er lydeffektniveauet på 101 decibel og et 60 centimeter langt skær med dobbeltknive og en skærehastighed på 4400 klip i minuttet.

Udover 522HD60X har Husqvarna også samtidig udviklet klipperen 522HDR60X, der har præcis de samme egenskaber, men er til grovskæring og som kan skære grene på en tykkelse op til 30 millimeter.

I alt har Husqvarna 14 hækkeklippere i deres danske portefølje.