Man vil gerne gøre banen bedre i Hobro, der kun er undergået af kunstgræsset i Farum på den nye opgørelse over Superligaens bedste baner. Men pengene i Mariagerfjord Kommune er for små.

Grønsværen på DS Arena i Hobro er ikke den bedste i Superligaen.

Langt fra endda.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med 2,33 ud af fem point i kampen om Det Gyldne Greb, befinder græsset sig på en næstsidsteplads i opgørelsen over Danmarks bedste bane. Det er kun det notorisk forhadte kunstgræs på Right to Dream Park i Farum, der ligger længere nede på listen.

Vi har kæmpet rigtig meget med vores bane - den har været rigtig, rigtig dårlig.

Jonas Brix-Damborg

Anfører i Hobro IK

Men man kunne ikke have gjort mere i Mariagerfjord Kommune for at passe banen, da der ikke er flere ressoucer at flytte med. Det siger Torben Ladefoged, der er direktør for Teknik og Miljø i kommunen.

- I efteråret og i februar fik vi meget skældud af klubben, og der kan måske være noget græsteknisk omkring den store renovering, vi lavede i sommer. Det kan sagtens være. Men vores fodboldklub er den klart mindste i Superligaen, og vi ligger også langt nede målt på budget, siger Torben Ladefoged.

Mange opgaver, få mand

Der er ikke nogen ansat kun til at passe banen på DS Arena. Der er to faste gengangere, hvor en har ansvaret for banen, men derudover passer de også "Bane 1", der er Superliga-holdets træningsbane samt fire yderligere træningsbaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og til sidst er der også lige alle de andre baner i kommunen, der i alt løber op i 80 baner.

- Det er urealistisk, at der er en mand, der kan gå selv på opvisningsbanen. Det har vi slet ikke pengene til. Vi har uddannet et par medarbejdere til opgaven, men det er også det, der er råd til, siger Torben Ladefoged.

Han påpeger, at der er blevet tilføjet en million kroner ekstra på området, og ifølge en aktindsigt, Grøn Teknik har foretaget tidligere, er der i 2019 driftsomkostninger på 1,27 millioner kroner til vedligehold og drift af plænen på DS Arena og den dertilhørende træningsbane for Superligaholdet.

Dog er der lavet et investeringsprojekt til 3,5 millioner kroner, hvor den nuværende træningsbane, der er i dårlig stand, flyttes over på et nyt område. Til gengæld etableres der en ny kunstgræsbane til breddefodbolden, der ifølge direktøren har oplevet et boom efter klubbens oprykning til Superligaen.

- Der er meget opmærksomhed omkring vores bane, men vi har ikke nogen trylleformular, for der er ikke flere penge. Der bliver jo ikke tilført penge andetsteds fra, når man rykker i Superligaen, siger Torben Ladefoged.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klubbens egne frastøder kvaliteten

Selv fodboldklubbens egne spillere har været utilfredse med det underlag, der er blevet spillet på. Klubbens anfører Jonas Brix-Damborg mener endda, at den svage bane har påvirket holdet, der lige nu er i alvorlig fare for at rykke ned.

-Vi har kæmpet rigtig meget med vores bane - den har været rigtig, rigtig dårlig. Det har også betydet, at vi har måtte tænke over det; både til træning og til hvordan vi skulle gribe kampene an. Man skal jo omlægge hele sit spil. Alle de simple ting bliver svære - alt bliver faktisk lidt sværere på en dårlig bane. Det betyder, at man har svært ved mange af de ting, som man gerne vil. Har man en god bane, er der ikke så mange undskyldninger - der er bare bedre forudsætninger for god fodbold, siger Jonas Brix-Damborg til spillerforeningen.dk

Det påvirker direktøren.

- Vi er selvfølgelig kede af, at Jonas Brix-Damborg siger sådan. Jeg kender ham godt, og han er en god anfører for holdet. Men jeg må også sige, at man altså stadig kan spille fodbold på banen, selvom vi selvfølgelig altid gerne vil gøre tingene bedre, siger Torben Ladefoged.

Hobro IK spiller søndag mod Vejle Boldklub i en direkte kamp om nedrykning. Her vandt Vejle den første kamp med 1-0, og hvis ikke Hobro vender det resultat på hovedet, kommer næste sæson til at stå på opgør mod hold fra den næstbedste række.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det kommer dog ikke til at betyde noget for banen.

- Hvis vi rykker ned, kommer vi ikke til at se banen som et sted, hvor vi nemt kan spare nogle penge, og den kommer til at få samme pleje som nu, selv hvis ikke vi spiller Superliga næste sæson, siger Torben Ladefoged.