Der er enighed mellem regeringen og Dansk Folkeparti om yderligere støtte til sammenhængende naturområder og mere urørt skov.

Flere sammenhængende naturområder, udlægning af urørt skov på private arealer, naturpleje på overdrev, markvildtindsats, kommunal pulje til at forbedre levevilkår for truede arter inden for Grønt Danmarkskort, en opdatering af rødlisten og omlægning af statslige landbrugsarealer til natur.

Det er alt sammen indsatser på naturområdet, som regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at give yderligere støtte med en udmøntning på 112,7 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg vil have et grønnere Danmark. Derfor bruger vi flere penge på at styrke den danske natur. Sammen med de 150 millioner, som vi kom med før påsken, er det noget, som kan mærkes i naturen, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Jeg vil have et grønnere Danmark.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen

Støtte til private

Støtten til den urørte skov udmøntes i særdeleshed til private arealer.

Indsatsen centrer nemlig om, at flere private skovejere vil få mulighed for at udlægge hele eller dele af deres skov til urørt skov.

- Det skal være muligt for flere skovejere at kunne udlægge til urørt skov. Hvis vi vil gøre noget for, at der kommer mere urørt skov i Danmark, er det vigtigt, at lodsejerne ikke bliver bebyrdet økonomisk, siger Carsten Bach, miljøordfører for Liberal Alliance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der kommer også mere naturpleje på både statslige og private overdrev - et af de mest truede landskabsarter i Danmark. En målrettet naturpleje kan være med til at sikre bedre levesteder for sjældne og truede arter, herunder eksempelvis sommerfugle.