Når fliserne i Køges nye indkøbsstrøg Rådhusstræde skal skiftes ud, bliver det med en belægning, som ifølge kommunen styrker sammenhængen mellem den nye og den gamle by.

Når man i fremtiden går ud for at handle i Rådhusstræde, kommer man til at gå på en granitbelægning af brosten. Det står klart, efter at både Køge Kysts bestyrelse og Køge Kommunes Teknik- og Ejendomsudvalg har godkendt et nyt skitseprojekt fra bygherren TK Development.

- Nu hvor fliserne alligevel skulle skiftes ud, er vi meget glade for at kunne præsentere et meget gennemarbejdet projekt, som løfter området. Rådhusstræde og slipperne har hele tiden været designet til at hænge naturligt sammen med de gamle handelsgader, men med den nye granitbelægning bliver sammenhængen endnu stærkere, siger koncerndirektør i TK Development Robert Andersen, som står bag det nye skitseprojekt sammen med Rambøll og Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, som har designet den nye belægning, der skal erstatte den nuværende midlertidige flisebelægning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jetbrændte sten

Nu hvor fliserne alligevel skulle skiftes ud, er vi meget glade for at kunne præsentere et meget gennemarbejdet projekt, som løfter området. Rådhusstræde.

Koncerndirektør Robert Andersen

TK Development

Rådhusstræde får som det gennemgående hovedstrøg en granitbelægning af brosten med forskellige overflader. I de primære gangarealer er brostenene jetbrændte, hvilket betyder, at de har en jævn og komfortabel overflade med god tilgængelighed for de gående, mens der langs bygningerne lægges slidte brosten med en mere ru og ujævn overflade.

De tværgående slipper, som forbinder Rådhusstræde med den gamle by, bliver belagt med chaussésten for at understrege, at det brostensbelagte stræde er hovedforløbet, og samtidig skal det styrke sammenhængen med middelalderbyen.

- Det er blevet et virkelig godt projekt. Belægningen har karakter af moderne fortolkning af Køges gamle gader og pladser og giver et bymiljø i høj kvalitet, hvor nyt og gammelt hænger naturligt sammen. Jeg glæder mig også over at Stationstorvet får sin egen karakter, som understøtter torvets fine proportioner, siger Køge Kysts projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen.

Arbejdet går i gang i efteråret 2019, og efter en pause i december af hensyn til julehandlen fortsætter det i hele 2020, hvor der igen er julepause, inden den nye belægning kan indvies i starten af 2021.