Nicklas Nielsen har ansvaret for banen i Hjørring, hvor der er kamp næsten hver weekend. Han vil gøre alt for, at Fodbolddanmark kigger på hans bane og ser det arbejde, der er lagt i den.

- Du bliver aldrig til noget.

Når Nicklas Nielsen tænker tilbage, er det de fem ord, der har brændt sig fast og gjort ham den groundsman, han er i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Du bliver.

Ordene kommer fra hans viceskoleinspektør. Nicklas Nielsen var skoletræt og vidste ikke helt, hvad han ville. Han ville gerne være anlægsgartner, da han var meget interesseret i haven.

- Aldrig.

I stedet kom han i skolepraktik ved Park og Vej i Frederikshavn Kommune og fortsatte videre ind på groundsmanuddannelsen.

- Til noget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dag er han blandt de yngste groundsmen i Danmark og har som 24-årig ansvaret for, at Vendsyssel FF kan spille deres Superliga-kampe og at Fortuna Hjørring kan spille deres kampe i 3F Ligaen. Det er nogle gange samme weekend, endda samme dag, som det var i september, hvor kvindeholdet startede op to og en halv time efter herreholdets slutfløjt.

rich-media-3
Der er endnu ikke råd til vækstlys i Hjørring. Så der skal lægges nyt rullegræs på i det lille målfelt, til når AaB kommer på besøg i weekenden. Her håber man i øvrigt på stadionrekord. Foto: Mathias Hansen.

- Jeg stræber efter at blive bedre hver dag. Ingen skal sige til mig, at der er noget, jeg ikke kan, for så prøver jeg på det. Det kan godt være, at det går galt, men jeg prøver i hvert fald, siger Nicklas Nielsen i garagen på Nord Energi Arena.

Når aldrig helt målet

Groundsmanen er da heller ikke helt tilfreds med, hvordan banen står nu. Den er ikke tæt nok, synes han, og han vil altid gøre noget for at optimere banen så vidt som muligt.

- Jeg kan altid kigge på klippemønstre, kvaliteten eller ændre snittet på græsset. Der er altid noget at gøre, hvis man er en græsnørd. Når jeg ser fodbold derhjemme, ser jeg nærmest heller ikke kampen. Jeg kigger på græsset i stedet for at få inspiration, siger Nicklas Nielsen.

Han er heller ikke tilfreds med vejret denne onsdag, hvor Grøn Teknik besøger Hjørring. Det har lige regnet, så han kan ikke klippe græsset og få den gødning ned i jorden, som han har spredt dagen forinden. I stedet må han nøjes med at lave hårdheds- og vandprøver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-5
Han står altså ikke og holder pause, groundsmanen. han kan styre vandingsanlægget fra sin telefon. Foto: Mathias Hansen.

Gentagne gange siger han, at det er "min bane". Det er ikke Vendsyssels, Fortuna Hjørrings eller kommunens bane.

- Jeg har da en enkelt gang været nødsaget til at løbe på banen for at lappe et hul i pausen af en kamp, selvom jeg havde fri. Det skal jeg gøre. Jeg tror ikke på, at man kan være groundsman uden at være perfektionist. Og hvis vi skulle rykke ned, vil tv-seerne godt nok være færre, men min stolthed vil være den samme, siger Nicklas Nielsen.

Han påpeger:

- Hele Danmark kigger på min bane til Superliga-kampe. Der skal den faglige stolthed være i orden. Ellers skal du ikke være groundsman.

Mentalt svag

Derfor går det ham også på, når banen bliver kritiseret. Og det gør den jævnligt, når kommentatorer, spillere og trænere er utilfredse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da FC København spillede heroppe, gik Ståle Solbakken (FC København-manager red.) to skridt ind på banen, vendte sig om, og råbte og skreg, at hans spillere ikke kunne spille på sådan et underlag. Det kunne de jo så heller ikke, for de tabte 2-1, men det var ikke banens skyld, siger Nicklas Nielsen.

rich-media-7
Der er ved at blive anlagt en helt ny tribune til både udeholdets fans bag mål samt på den ene langside. Det supplerer den eksisterende tribune fra 2015.

Lige netop den kamp var frustrerende for københavner-holdet med Superligaens største lønbudget. De var foran, men tabte til et oprykkermandskab.

- Da de tabte her, var det lige før, at jeg følte, at det var min skyld, at det også blæste heroppe. Jeg ender altid med at tænke på, om jeg kunne have gjort det endnu bedre, siger Nicklas Nielsen.

Inderst inde ved han dog godt, at banen er blevet så god som muligt. Han ved, at banen er blevet til noget.

- Jeg når altid i sidste ende til den konklusion, at det er for nemt at give banen skylden, når man taber, siger Nicklas Nielsen.