I Herning har man valgt en for Danmark ukendt løsning i den nye hybridgræsbane til landsholdet.

Landsholdets nye hybridbane i Herning bliver en syet udgave, der er blevet valgt i stedet for den "tæppe-løsning", der er mere velkendt i Danmark.

Det er blandt andet gjort for, at banen kan holde til de vandmængder, der nu engang måtte være. Normalt er tæppet nemlig vævet sammen i fem centimeters dybde, og det gør, at vandet ikke altid bliver transporteret væk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tæppeløsningen er lagt ned i bunden, og det kan skabe et hængende vandspejl. Her er det i princippet en stor symaskine, der syr plastikstråene i. Der står de som kapilærrør ned i jorden og fastholder banestrukturen. Så vi har en plastikbase, der holder sammen på tingene, siger Anders Faber Nielsen, der er stabsleder hos Drift og Service i Herning Kommune.

Det er tæppe-løsningen, der indtil nu har været den kendte model i Danmark, men i Holland, Tyskland og England kender man mere til den syede metode. Dog har den syede metode tidligere været brugt i Parken i 1990'erne, men da stadion blev overtaget af Parken Sport & Entertainment, blev der lagt rullegræs, så banen også kunne bruges til blandt andet koncerter. I dag ligger den derfor under rullegræsset.

- Når vi skal bygge en vintertræningsbane, der udelukkende har det formål, at den skal bruges om vinteren og lede vand væk fra banen, er denne type bane klart at foretrække, siger Anders Faber Nielsen.

Som almindeligt græs

Det er den lokale entreprenør Gustav H. Christensen, der skal lægge banen. Budgettet er ikke helt kendt, men det oprindelige budget var på 8,5 millioner kroner.

- Vedligeholdelsen er det samme, da banerne skal vedligeholdes som en helt almindelig græsbane. Man kan prikke den, vertikalskære og slå den som en almindelig græsbane. Det er det smarte ved en hybridgræsbane. Man kan sige, at det stadig er en relativt gennemprøvet løsning, det er bare ikke i Danmark, det er gennemprøvet, siger Anders Faber Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Banen skal ligge på det gamle Teglpark Stadion, der hører til fodboldklubben Herning Fremad. Her er der en lille overdækket tribune, som bliver stående. Banen skal stå klar 1. september.