Der blev i denne uge holdt demonstration af den nye grovneddeler Teuton Z55. Maskinen er bygget som en universel maskine til alle affaldstyper.

Onsdag og torsdag var den nye Eggersmann Teuton Z55 på kort visit i Danmark, da der blev afholdt demo-dage i Randers og Silkeborg. Teuton-maskinen er en langsomtgående grovneddeler, der både klarer det klassiske affald samt affald fra det grønne område, mens den heller ikke har noget problem med svære materialer som for eksempel tæpper.

Maskinen er produceret som en universel maskine med et indbygget soldsystem, der nemt kan udskiftes, og derfor behøves der ikke flere forskellige maskiner til at løse forskellige opgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den er bygget til at være en allround-maskine, og den er relativt ligeglad med, hvad det er for noget affald, den får. Hvis den for eksempel får et tæppe i sig, vil den ikke gå i stå, og der er heller ikke nogen, der manuelt skal pille tæpperne fra. Med et svært materiale spoler den tilbage med sit hydrauliske drev og forsøger igen, til det er revet over, siger Peter Ry Schmidt, der er salgskonsulent ved maskinens danske forhandler, ReTec.

- Den er bygget til at være en allround-maskine, og den er relativt ligeglad med, hvad det er for noget affald, den får.

Peter Ry Schmidt

Salgskonsulent ved ReTec

Ingen solgt endnu

Maskinen er bygget op af fire dele. Rammen, valser, et soldsystem og en vedligeholdelsesdør med aftagelig modklinge. Og så kører den med lav fart, hvilket gør, at der er langt mindre chance for, at der går ild i det materiale, maskinen river fra hinanden.

- Det tager ti minutter at ændre soldsystemet, så man kan ændre til en ny affaldstype. Den fleksibilitet, synes vi selv, er ret unik, for det kan betyde, at der ikke er behov for at købe to maskiner til to forskellige typer affald, men i stedet kan man nøjes med en, siger Thomas Diessmann, der er produktchef hos Eggersmann Group, der producerer Teuton-maskinen.

Maskinen har fået sit navn efter en germansk stamme, der kæmpede mod romerriget og som blandt andet levede i Jylland. I første omgang gør maskinen dog ikke sine forfædre efter, da den igen er rejst hjem til Tyskland uden at have fundet en dansk ejermand. Peter Ry Schmidt mener dog, at der er interesse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er jo ikke bare lige en maskine, man sælger en af hver dag. Vi håber på, at der kan sælges tre til fire om året, og det tror jeg på, vi kan, siger Peter Ry Schmidt.