De rådgivende ingeniører i Hedeselskabets ingeniørvirksomhed Orbicon har forbedret resultatet med 64 millioner kroner på et enkelt år.

Hedeselskabets ingeniørvirksomhed Orbicon har fået sat skik på forretningen sammenlignet med situationen i 2017, hvor der var et gedigent underskud på 50 milioner kroner af en omsætning på 487 millioner. Det skriver Børsen.

Hos virksomheden, som primært beskæftiger sig med naturprojekter og klimatilpasning, ser man i 2018-regnskabet et plus på 14 millioner før afskrivninger, mens omsætningen er faldet med 11 millioner kroner. Det afspejler et lavere aktivitetsniveau, hvor kontorer er blevet lukket ned og medarbejdere afskediget. Det fortæller administrerende direktør Per Christensen til dagbladet. Han, der kom til Orbicon for kun godt et år siden, ankom med forventninger om en fortsat vækstrejse, men fra første dag har beskæftiget sig med at slukke brande i et selskab, hvor omkostningsbasen var for stor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er gået hurtigere med at få vendt udvikligen, end jeg havde forudset for et år siden, siger Per Christensen, der har lukket kontorer op Frederiksberg og i Hillerød. 70 mand er enten blevet opsagt eller har fratrådt frivilligt.

Det er gået hurtigere med at få vendt udvikligen, end jeg havde forudset for et år siden.

Administrerende direktør Per Christensen

Orbicon

Desuden har han fået huslejeudgifterne ned med 50 procent ved at udleje overflødige arealer.