Den jyske by Glejbjerg planlægger at etablere en helt ny skov på blot 8000 kvadratmeter. Den skal være god for byens plejecenter og skole.

Det er nok langt fra alle, der kender byen Glejbjerg i Vejen Kommune. Men den lille by, hvor der til daglig bor 708 indbyggere, får en miniskov.

Glejbjerg Lokalråds formand Majbritt Koch Eriksen præsenterede projektet på rådets årsmøde onsdag aften. I samarbejde med byens ældrecenter og byens skole har de indledt plantningen af den nye skov, der i alt bliver 8000 kvadratmeter stor. 5000 kvadratmeter bliver rendyrket skov, mens det sidste område bliver en frugtlund og en legeplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Marcus Jebsens Naturpulje har finansieret tegningerne og forslaget til, hvordan skoven kunne etableres. De finansierer samtidig alle træerne samt pløjning og harvning, mens det er de lokale borgere i Glejbjerg, der frivilligt planter træerne.

- Vores plejecenter ville gerne udvide tilbudsmulighederne for de ældre, og det giver dem livskvalitet, når de er i nærheden af børn. De kommer til at kunne se skoven fra deres terrasse. Skolen får en bedre mulighed for at have et mere interaktivt sted for børnene, og de får bedre mulighed for at boltre sig motorisk i den nye skov, siger Majbritt Koch Eriksen til Grøn Teknik.

Forskellige træsorter

Der kommer ikke til at være en dominerende træsort i skoven, der i stedet får en god blanding af eg, bøg, birk, skovfyr, ahorn, avnbøg og fuglekirsebær.

- Naturpuljen har sendt en naturvejleder ud, som har besigtiget området. Det er ham, der har lavet tegningerne for området, og det var hans idé, at der skulle være en kombination af mange forskellige træer, siger Majbritt Koch Eriksen.

Lokalrådet håber på, at skoven bliver en realitet i efteråret, men det afhænger af, om man kan få lov til at anlægge skoven på den mark, hvor det er planlagt. Vejen Kommune har nemlig lejet marken ud til en lokal landmand, og beplantningen af skoven kan ikke komme i gang, før den lejeaftale er ophørt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er selvfølgelig en risiko, at landmanden ikke ønsker at ophøre sin lejeaftale, men jeg har forventninger og forhåbninger til, at kommunen og landmanden kan finde en løsning. Og den lokale landmand er formentlig ikke interesseret i, at byen ikke skal udvikle sig, så vi vil ikke kalde det en stor risiko, siger Majbritt Koch Eriksen.