Weed Fighter har fået bevilliget en millioner kroner til udvikling af deres pesticidfrie ukrudtsbekæmper.

Århus Kommunes VTU-fond har netop bevilget en million kroner til udvikling af pesticidfri ukrudtsbekæmpelse med Weed Fighter metoden, der anvender mikrobølger. Det skriver foreningen Fremtidens Miljø i en pressemeddelelse.

Pengene som Århus Kommune har bevilget skal, sammen med egenbetaling fra Fremtidens Miljø, anvendes til at bygge en prototype til ukrudtsmaskinen, der både gør gasbrændere og kemiske ukrudtsgifte som Roundup overflødige på færdselsarealer som fortove og cykelstier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foreningen Fremtidens Miljø ejer udviklingsselskabet, hvor Weed Fighter-maskinen er blevet udviklet. Det er hidtil blevet finansieret af 475 aktionærer, men der mangler dog flere aktionærer, da foreningen skal finde yderligere en halv million før 1. juni, hvis det skal lykkes at bygge prototypen færdig til sommer. Statens Innovationsfond har yderligere bidraget med 400.000 til projektet.

I Aarhus Kommune er det projektleder Tenna Olsen, der skal forankre projektet som projektleder. Samtidig er bevillingen en udvidelse af et flerårigt samarbejde omkring testarealer.