Søterbilerne Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Opel Combo blev i går kåret som "Årets Varebil i Danmark 2019" ved åbningen af Transportmessen i Herning.

Kåringen blev foretaget af Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD), der har tildelt prisen siden 1999. Dermed fulgte de danske journalister den europæiske jury, der i september valgte samme trio som "International Van of The Year 2019" ved varebilmessen i Hannover.

Med 20 point ned til de to elektriske søsterbiler MAN eTGE og VW eCrafter, der fik andenpladsen, vandt trioen med 65 point. På en tredjeplads kom den nye Mercedes-Benz Sprinter, som fik 37 point.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Vinderbilerne blev repræsenteret af Trine Krastrup fra Citroën (tv) og Hanne Langsig fra Opel og Peugeot. I midten Andreas Lang Hedegaard fra MKD.

Blik for udvikling af biler, der efterlever de stadigt stigende krav til varebilernes størrelse og lasteevne var én af begrundelserne for valget. Ligeledes omtales den høje kvalitet, gode kørekomfort og muligheden for en bred vifte af sikkerhedsudstyr.

Andreas Lang Hedegaard fra MKD fremhævede desuden Surround Rear Vision som en vigtig nyhed, der sikrer de bløde trafikanter i de blinde vinkler.

Finalefeltet bestod af fem biler. De sidste to var Toyota RAV4, som fik 27 point, og Ford Transit Connect, der høstede 26 point.