En ny analyse viser, at træ skaber arbejdspladser i hele landet.

Danske virksomheder, der bruger træ som råvare, bidrager til det danske samfund med 115.300 jobs og med hele 77 milliarder kroner til BNP.

Det viser en ny analyse, som for første gang kortlægger, hvilken betydning blandt andet skovdrift, møbelproduktion, træindustri og anden trævirksomhed har for det danske samfund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag analysen står organisationerne Træ- og Møbelindustrien i DI, Dansk Skovforening, Dansk Energi, Dansk Træforening og Brancheforeningen Danske Byggecentre, og virksomheden Ørsted, som tilsammen repræsenterer virksomhederne indenfor træsektoren i Danmark.Det skriver trae.dk.

Ifølge initiativtagerne til analysen, bidrager danske trævirksomheder ikke kun med arbejdspladser og økonomi. De udnytter på mange forskellige måder råvarens klimavenlige egenskaber. Dels i skoven, i byggeriet, til møbler, emballage og papir og ikke mindst i energisektoren.

Initiativtagerne til analysen peger på, at Danmark fortsat bør sikre en positiv udvikling i sektoren. Det kræver gode rammevilkår og at der er en fornuftig balance mellem biodiversitet, rekreative interesser og træets anvendelse til bl.a. møbler og byggematerialer, udvikling af nye biomaterialer og resttræ til energiformål, at træ sidestilles og har lige vilkår med andre materialer i byggeriet og at skovarealet fortsat øges i både Danmark og i Europa.