ScandiMirs nyudviklede klimapark er i spil til en Danish Design Award i kategorien "Better Lerning".

Med konceptet "Aurora Spejlhaver" bliver CO2-neutral energiproduktion forenet med innovativ læring om klimaudfordringer.

Sådan lyder introduktionen til virksomhedens Scandimirs nye klimapark, der har været under udvikling de seneste fem år. I spejlhaven producerer man varmt vand ved hjælp af solenergi, og samtidig inspirerer man besøgende via interaktive læringsportaler, som er opstillet i parken. CSR-direktør Michala Bruhn Petersen er meget glad for at være gået videre i et felt af mange stærke læringsløsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores spejlhaver har været undervejs et stykke tid, og det er jo utrolig glædeligt, at vi i dag er kommet så langt, at vi nu er med i opløbet om en Danish Design Award, siger hun og fortæller, hvad der ligger til grund for udviklingen af parken.

Vi har haft fokus på, at både læringsmetoderne og det faglige indhold er af højeste kvalitet.

CSR-direktør Michala Bruhn Petersen

Scandimir

- For os har det været vigtigt, at tænke energiproduktion på en helt ny og bredere måde, lyder det.

Værner om naturen

Et af de kriterier, som Aurora Spejlhaver skal kunne leve op til, er, at man så vidt muligt skal værne om den natur en given spejlhave bliver placeret i. Designet giver derfor mulighed for, at Aurora kan opstilles uden forudgående planering af terrænet og på en bund af den flora og vilde blomster, der naturligt vokser i området i forvejen.

Systemet består nemlig af en spejl-planparabol. Her vil himmel og natur spejle sig og derfor efterlade de besøgende med et foranderligt indtryk afhængig af vejr, årstid og tid på dagen - det er netop denne effekt, der har lagt navn til konceptet, forklarer Michala Bruhn Petersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For de helt små og de helt store

Haven henvender sig både til folkeskolen, gymnasier og universiteter, men også forskningsmiljøer, erhvervsdelegationer og politiske beslutningstagere, tænker udviklerne, kan få noget ud af et besøg.

- Vi har haft fokus på, at både læringsmetoderne og det faglige indhold er af højeste kvalitet. Til det formål har vi indgået samarbejde med blandt andet klimaekspert Jesper Theilgaard om udviklingen af klimaformidlingen, ligesom vi også arbejder tæt sammen med anerkendte læringseksperter til sikring af, at alle læringsstile tilgodeses, uddyber Michala Bruhn Petersen.

For fjerde år i træk holdes awardshowet og fejringen i Industriens Hus i København. Showet begynder sidst på eftermiddagen 13. maj.