Nordjysk Dronecenter ved AMU Nordjylland har taget droneteknologien til sig og tilbyder nu dronekurser til blandt andet greenkeepere og anlægsgartnere.

Dokumentation, markedsføring, kortlægning, landmåling, ejendomsinspektion. Dronerne har mange anvendelsesformål. Derfor er de også begyndt at snige sig ind i bygge- og anlægssektoren.

Det har AMU Nordjylland taget notits af og begynder derfor nu at udbyde kurser, siger Søren Ingerslev Himmelstrup

Artiklen fortsætter efter annoncen

der er uddannelseschef på det grønne område.

- Vi lavede et pilotprojekt i februar sidste år. Det viste sig, at det er holdbart, og at der er en hvis robusthed i efterspørgslen. Vi får flere og flere henvendelser om, at man bruger droner - vi har blandt andet specielt set et behov blandt greenkeepere og groundsmen, siger Søren Ingerslev Himmelstrup.

Udover et praktisk kursus i, hvad man kan bruge dronen til - som også har mulighed for tilkøb af certificering til flyvning med droner op til halvandet kilo, så er der også et kursus i, hvordan man bruger de billeder, dronen indsamler.

Det kan både være billedbehandling, datalagring og introduktion til IT-værktøjer, der kan bruges til dokumentation.

- Vi henvender os til fagets folk. I denne sammenhæng er det folk fra anlægsgartnerbranchen, bygge-anlæg, ejendomsservice, landmænd og greenkeepere/groundsmen, siger Søren Ingerslev Himmelstrup.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kurserne er et resultat af det nye samarbejde Nordjysk Dronecenters arbejde. I dronesamarbejdet er Droner.dk, Drone LAB og Amu Nordjylland, Sandmoseskolen.