Kulturarvsinspektør Mikael Holdgaard Nielsen har taget en grøn efteruddannelse. Det skal hjælpe ham i hans daglige arbejde, hvor han har ansvar for Fredericia Vold.

Fredericia Vold er oprindelig opført for at styrke Danmarks forsvar. I dag er det fredede anlæg én af landets største byparker med stier, træer og voldgrave, hvilket selvsagt stiller store krav til den grønne pleje.

Det er kulturarvsinspektør Mikael Holdgaard Nielsen, der er ansvarlig for driften af den 50 hektar store park. Med en baggrund som arkæolog og kulturgeograf manglede han i sin bestillerrolle den grønne faglighed, der skal til for at kunne styre pasning og pleje af så stort og mangfoldigt et område.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor startede Mikael på den grønne efteruddannelse parkdiplom på Skovskolen. Det er en efteruddannelse med fokus på parkteknisk styring og samarbejde ved anlæg og drift af eksempelvis parker.

Uddannelsen er opdelt i moduler, og for at være sikker på et maksimalt udbytte, gik Mikael målrettet til værks.

Styring med sikker hånd

Han gik benhårdt efter viden, der kunne hjælpe ham med at løse de udfordringer, han møder til dagligt.

- Jeg har haft en præcis plan for, hvilken problemstilling fra min hverdag, hvert enkelt modul skulle sætte fokus på. Modulet opgavestyring gjorde mig for eksempel i stand til at udarbejde en helt ny driftsplan. I modulet driftsstyring blev den så videreudviklet til en grøn udviklingsplan, som nu skal forankres på et strategisk niveau, fortæller Mikael Holdgaard Nielsen.

Ifølge ham har efteruddannelsen gjort ham bedre i stand til at passe og pleje de grønne områder, som han står for til dagligt. Hans ansvarsområde stopper nemlig ikke ved voldene. Mikael Holdgaard Nielsen står også mange af kommunens øvrige mindesmærker samt museumshaven med Historisk Rosenhave, Tobaksmark med mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med min efteruddannelse har jeg fået faglige redskaber til, at jeg med mere sikker hånd kan forvalte og udvikle de grønne områder, jeg er ansvarlig for. Mit udbytte er blevet en løftestang til at skabe et nyt, solidt og fremsynet fundament for min driftsstyring og grønne udvikling af Fredericia Vold.