Anfield, Juventus Stadium.. Og Sydbank Park! I Haderslev har Danmarks første væksthus givet god hjælp til græsset i de udsatte målfelter.

Superligaen starter op igen i denne weekend, og det bliver på baner, der er gode årstiden taget i betragtning.

Også på Sydbank Park i Haderslev er banen og især de to målfelter stærke. Her investerede Haderslev Idrætscenter i et Seegrow LED14-væksthus i efteråret. Det har gjort, at pletterne i målfelterne er forsvundet, siger groundsman Allan Feddersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fået overdækket udebaneholdets tribune, og det gør, at der slet ikke kommer sol ned i det ene målfelt på grund af den måde, banen vender på. Så vi havde stået med et problem, hvis ikke vi havde investeret i væksthuset, siger Allan Feddersen.

Seegrow-væksthuset er det første væksthus i Danmark, hvilket gør, at Sydbank Park kommer ind i en eksklusiv klub af stadioner. Den bliver blandt andet brugt på Anfield Road i Liverpool, Groupama Stadium i Lyon og Juventus Stadium i Torino.

Såede græs i december måned

Væksthuset dækker cirka 14 kvadratmeter og skal flyttes hver anden dag for at sikre, at græsset ikke gror for hurtigt. Det er en slags telt, der rammer en del af målfeltet ind og giver den LED-lys, varme og vand, mens den også kan styre Co2-niveauet. På blot 24 timer kan den få græsset til at gro en centimeter under sig.

- Når man vælger at spille fodbold til midten af december og starte op igen to måneder senere, må vi bare erkende, at vi ville have haft målfelter uden græs ved forårsopstart. Der er ikke nok vækst, og det ville have været utroligt svært at reparere de skader, vi havde fået i efteråret, siger Allan Feddersen.

Den milde vinter kom ikke bag på groundsmanen. Derfor blev der sået græs i banen, dagen efter SønderjyskE havde lukket efterårssæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi regnede med, at der ikke ville komme hård frost, og derfor kunne vi så frø i banen og holde dem i gang med banevarmen. December var faktisk så mild, at græsset kunne spire, og i dag er det tæt og har en god højde, siger Allan Feddersen.

Banen på Sydbank Park bliver ikke betrådt, når Superligaen starter op i weekenden. I stedet må de vente til næste weekend, hvor AGF kommer på besøg.