Der er ingen problemer med at starte Superligaen op igen. Banerne er klar, vurderer formand for GAD.

Når AGF og Esbjerg fB fredag åbner Superligaen op igen efter en vinterpause, bliver det formentlig på en helt igennem udmærket bane årstiden taget i betragtning.

Der har nemlig slet ikke været nogle problemer på nogle af Superliga-banerne i løbet af vinteren, for vinteren har været blid, og de forskellige groundsmen har passet banerne godt. Det siger formand i Groundsmen Association Denmark (GAD), Thomas Højgaard Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er gode baner over hele linjen, og det ser rigtig fornuftigt ud. Men det er klart, at de ikke er perfekte, når man vælger at starte sæsonen midt i februar. Generelt har ingen haft store problemer, og vinteren har været perfekt for en groundsman, siger Thomas Højgaard Jørgensen.

Sidste år gav den varme vinter dog en frygtelig kold februar og marts. Her måtte Hobro IK og FC København spille en sneboldkamp, mens FC Helsingør måtte spille to kampe i Farum, da egen bane var frossen. Det kommer dog ikke til at ske i år, da alle 14 Superliga-hold har varme i banen.

- Det er klart, at det kan blive svært, hvis marts bliver hård igen, og det bliver heller ikke godt for banerne. Vi kan blive sat tilbage, men jeg tror på, at folk derude nok skal klare den, siger Thomas Højgaard Jørgensen.

To baner i topklasse

FC Midtjylland fik i december måned kåringen som Danmarks bedste bane, hvilket kom efter en stor sommerrenovering. Her fjernede man de øverste 25 millimeter over hele banen, og det har medført, at banen formentlig også er den bedste her til foråret.

- Det er en fremragende bane, FC Midtjylland spiller på. Det er på grund af godt mandskab, men selvfølgelig også på grund af, at der bliver skudt rigtig mange penge i at lave en god bane. Brøndby IF's bane ser også rigtig klar ud, men det er også på grund af hybridgræsset, siger Thomas Højgaard Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I den anden ende af skalaen burde der da også være tilforladelige baner, selvom ressourcerne slet ikke er i samme stil.

- Man kan også forvente, at banerne er okay i Hobro og Vendsyssel. Især i forhold til den mængde penge, der er blevet brugt på det fra kommunal hold. Og så har de også begge varme i banen, hvilket også kan gøre en forskel, siger Thomas Højgaard Jørgensen.