Realdania og Randers Kommune indbyder nu hold til at blive en del af konkurrencen om en udviklingsplan for Byen til Vandet.

Randers skal have en ny udviklingsplan, der skal forene byudvikling, klimatilpasning, infrastruktur og adgang til naturen i en og samme løsning.

Sådan lyder det fra blandt andet borgmester i Randers Kommune Torben Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I alt vil tre tværfaglige teams blive valgt til at udarbejde hver deres bud på en realiserbar udviklingsplan for Byen til Vandet. Og Randers Kommune og Realdania har netop offentliggjort udbudsannoncen, som eksperterne skal svare på.

Fristen for at søge er den 5. marts 2019. I slutningen af marts vil Randers Kommune og Realdania offentliggøre de tre udvalgte ekspertteams

- Vi forventer høj faglighed inden for byudvikling, økonomi, klimatilpasning, bæredygtighed og naturoplevelser. Derudover skal eksperterne have forståelse for infrastrukturelle og trafikale forhold, siger Claus Omann Jensen, der er formand for udviklingsudvalget og medlem af dommerkomitéen.

Byudvikling og klimatilpasning

Byen til Vandet er Randers byråds vision om byudvikling, der skal udvikle en ny bydel på de nuværende havnearealer mellem midtbyen, Gudenåen og Randers Fjord.

Byen til Vandet kan realiseres, fordi Randers Havn flytter ud på nye arealer sydøst for den nuværende havn. Når det sker, vil havnen etapevis efterlade store arealer, der sammen med andre ubebyggede arealer på i alt ca. 58 ha kan anvendes til byudvikling i den unikke flodnatur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De tre udvalgte ekspertteamsskal i løbet af foråret udarbejde hver deres bud på en realiserbar udviklingsplan for Byen til Vandet. Forslagene bliver offentliggjort inden sommerferien, og i løbet af efteråret vil dommerkomitéen annoncere vinderforslaget.

Den endelige udviklingsplan bliver herefter færdiggjort, så Randers byråd forventeligt kan godkende planen i januar 2020.