sonsoreret-indhold

Selv om en stor del af regningen til dit elselskab består af faste gebyrer, så har du mulighed for at spare penge, hvis du tænker dig om i dine daglige gøremål.

Elregningen kommer for de flestes vedkommende hver tredje måned, og der kan være stor forskel på størrelsen af og dermed også prisen på dit forbrug fra kvartal til kvartal. Er du interesseret i at finde ud af, hvordan du sikrer et lavt elforbrug, så læs godt med i det følgende.

1. Dan dig et overblik over dit elforbrug

Hos langt de fleste elselskaber er det muligt at få en oversigt over sit elforbrug. Lige så snart du er bevidst omkring størrelsesordenen af de forskellige poster i dit forbrug, er det også betydelig nemmere at regulere og spare de steder, hvor der spares kan.

2. Lad de elektroniske apparater hvile én gang eller to

Nogle af de store elslugere i hjemmet er tørretumbleren og opvaskemaskinen. Med lidt god vilje kan du godt spare en opvask eller to om måneden ved en sjælden gang imellem at tage opvasken i hånden.

Eller også kan du i hvert fald gøre dig umage med at fylde opvaskemaskinen helt op, inden du sætter den i gang. Ligeledes kan du lade tørretumbleren stå over om foråret og sommeren, hver vejret rent faktisk er til at tørre dit tøj udendørs.

Det er sjældent strengt nødvendigt at tørre tøjet omgående, så måske du bare kan hænge det op i vaskekælderen.

3. Sluk for alle de apparater, som står på standby

Tager du en runde i din bolig, så finder du helt sikkert en masse apparater, som lyser rødt. Det være sig tv'et, computeren, musikafspilleren og så videre. I stedet for at disse genstande er på standby, kan du lige så godt slukke dem helt, så de ikke står og sluger strøm konstant til ingen verdens nytte.

Det er små og simple adfærdsændringer, som kan give dig besparelser på elregningen, når dit forbrug bliver gjort op.

I mange lejeboliger er vand og varme inkluderet i huslejeprisen, men elforbruget kommer som regel udover. Derfor skal man have dette med i sine overvejelser, når man lægger sit månedsbudget. For unge, som lige er flyttet hjemmefra, kan det være svært at administrere sit elforbrug. Derfor er det vigtigt ret hurtigt at sætte sig ind i, hvad der har betydning for, om elregningen lyder på 500 eller 1.500 kroner.

Står ud over for at skulle flytte i lejlighed, er det vigtigt at vide præcis hvilke ydelser der er inkluderet i huslejeprisen, og hvilke der ikke er. En boligportal giver dig indblik i specifikationerne for hver enkelt af de lejemål, som er tilgængelige på portalen. Når du for eksempel er på udkig efter en lejebolig i Viborg, kan du vælge og vrage på baggrund af disse oplysninger.

et kollegie, hvor du deler mange elektroniske apparater med de øvrige beboere, er det nok så vigtigt at være enige om nogle sunde vaner for den generelle brug.