Der er brug for at fælde to træer, så der er plads til en underjordisk p-kælder.

KPC Byg er for tiden i gang med at bygge Bindesbøll Byen i den aarhusianske forstad Risskov. Men selvom planen hele tiden har været at byggeriet skulle tilpasses det skovbeklædte område, vil KPC Byg fælde fire bevaringsværdige træer. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Projektets arkitekt Arkitema har på vegne af KPC Byg bedt Aarhus Kommune om dispensation fra Bindesbøll Byens lokalplan, så de kan fælde træerne. Lokalplanen slår dog fast, at områdets bevaringsværdige træer skal forblive urørte, mens alle bevaringsværdige træer også er markeret på et kort i selvsamme lokalplan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da lokalplanen blev udarbejdet, var vi ikke så langt nede i detaljerne som nu, da byggeriet er projekteret. I den forbindelse fandt vi ud af, at det vil være hensigtsmæssigt at fælde to træer. Vi vil gerne lave en underjordisk p-kælder, og træerne står lidt for tæt på den. Men får vi ikke tilladelsen, må vi tage udgangspunkt i den situation, siger KPC Bygs direktør Peter Christophersen til mediet.

Udover det vil man også fælde to træer i den del af byen, der hedder Parkkvarteret.

Opfordrer til afvisning

To af træerne er over 100 år gamle egetræer, og det har fået flere parter til at vågne op. En af dem er Danmarks Naturfredningsforening, der har sendt et brev til Aarhus Kommune med deres holdning. Her står der blandt andet, at det "næppe kan komme som en overraskelse, at træerne står, hvor de gør".

De henstiller til, at Aarhus Kommune afviser at give dispensation, hvilket Grundejerforeningen Vejlby Krat også gør.

Den nye bydel skal efter planen være på 110.000 kvadratmeter og indeholde cirka 1200 nye boliger. Det kommer til vokse op omkring det tidligere Psykiatrisk Hospital, hvor bygningerne står tomme efter flytningen til Skejby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bindesbøll Byen er for tiden i den forberedende fase. Byggeriet forventes at starte senest til næste år.