Danmark har de sidste 10 år fået markant mere skov, men sammenlignet med naboerne, er vi stadigvæk bagud.

Skov er godt for både klima og miljø. Det binder CO2, det er godt for biodiversitet og så er det rart a kigge på. Det er de fleste enige i.

Og Danmark har fået mere skov. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I 2017 var der nemlig 625.000 hektar skov i Danmark imod 566.000 i 2007 og 615.000 i 2013.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alligevel er Danmark stadigvæk bagud på listen, når vi sammenligner os med vores naboer. Lande som Sverige, Letland og Estland har naturligt nok en højere andel af skov end Danmark, men det samme gælder for Rusland, Norge, Litauen, Polen, Tyskland.

Vi har dog nogenlunde sammem ængde skov som Finland, hvis areal ellers er præget af ikke mindre end 187.888 søer.

Politiske mål

Som en del af planen, der faldt på plads i september, skal Danmark have mere skov, men også mere af det skal være urørt skov - altså ren naturskov.

Det er en del af Naturpakken fra 2016, der fordobler arealet af urørt skov på statens arealer over de næste 50 år.

- Det er den mest ambitiøse udlægning af urørt skov og anden biodiversitetsskov nogensinde i Danmark. Vi skaber store sammenhængende områder, hvor naturen får lov til at gå sin gang til glæde for blandt andet insekter og svampe. Det viser, at regeringen i den grad leverer på den grønne front, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men staten ejer bare ikke ret meget af skoven, viser Danmarks Statistiks tal.

I alt ejer private 76 procent af skoven, og de private står også for 80 procent af hugsten.