Knap et år efter erhvervelse af Feldborg Savværk og Pallefabrik overtager Dann Handberg Madsen nu også Haderup Skovservice 1. december.

Nuværende ejer og stifter af Haderup Skovservice, Gert Gammelgaard, ønskede at sælge og Dann Handberg Madsen, der allerede ejer Feldborg Savværk og Pallefabrik A/S, ønskede at udvide sit forretningsområde med skovning samt salg af flis og råtræ.

Interesserne matchede altså i de to firmaer, som har en lang fælles historie. Haderup Skovservice har nemlig været leverandør af dansk træ til savværket. Derfor var det naturligt at de to virksomheder skulle under samme tag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det fuldender værdikæden; fra spire til færdig træproduktion. Så Haderup Skovservice passer rigtig godt ind i vores strategi med træets livscyklus fra vugge til grav, fortæller Dann Handberg Madsen og tilføjer:

- Vi kan nu plante træer, vi kan skove dem og vi kan lave det til træemballage.

35 års erfaring gives videre

Muligheden opstod idet Gert Gammelgaard begyndte at planlægge et generationsskifte.

- Det er en langvarig proces at finde potentielle købere til en nichevirksomhed med så meget tungt maskinel, så selvom jeg forventer mange år på arbejdsmarkedet endnu, så var jeg begyndt at se mig omkring efter mulige købere, forklarer Gert Gammelgaard.

Det tog ikke lang tid at få en handel på plads. Gert Gammelgaard forsætter i virksomheden og videregiver sine mere end 35 års erfaringer i branchen til den kommende ledelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye domicil bliver på savværket på Teglværksvej i Feldborg og kunderne kommer til at møde det samme personale og vil fortsat kunne se de samme maskiner rykke ud til de vanlige opgaver.

Sundere skovdrift

Haderup Skovservice blev etableret af Gert Gammelgaard i 1985 og virksomheden har siden haft travlt med både udtynding og renskovning i private og kommunale skove samt ved eksempelvis godser og større parkarealer.

Med firmaets maskineri tager det kun en god dags tid at rydde en hektar for skov. De fleste opgaver lyder dog på at udtynde skovene for at give bedre forhold til de blivende træer og dermed sundere skovarealer.

Knap 15 procent af Danmarks areal er i dag dækket af skov. Tilsammen fylder skovene cirka 621.000 hektar. Folketinget besluttede tilbage i 1989 at fordoble Danmarks skovareal til mellem 20 og 25 procent frem mod 2100.