Det går godt hos den Aarhus-baserede anlægsgartner Buus Anlægsgartner. Rigtig godt endda.

Anlægsgartnervirksomheden Buus Anlægsgartner, der ligger i Aarhus, har haft fem gode år. Det sidste regnskabsår fortsætter stimen af år med vækst, og omsætningen når i år næsten 100 millioner kroner. For fem år siden var omsætningen blot 40 millioner kroner.

Flere store projekter på Aarhus Ø og i Horsens er tilmed med til at tegne en lys fremtid for selskabet, fortæller direktør Kristian Buus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gode og stabile kunder, der placerer ordrer hos os. Og så har vi en fin ordrebeholdning fremadrettet, særligt med gågaden i Horsens, der er en stor opgave på 35 millioner kroner.

Vi har mange gengangere blandt vores kunder. Det er en bred front, men den største afdeling er entrepriseafdelingen, hvor vi arbejder med byrum og torve.

Kristian Buus, direktør i Buus Anlægsgartner

Selskabet har i det seneste år været involveret i en række større projekter i Østjylland.

Medarbejderne får æren

Blandt nævneværdige projekter kan nævnes taghaver og gårdrum for 13 millioner kroner på Aarhus Ø og en renovering af Torvet og Østergade i Silkeborg. Det kræver dygtige og stabile medarbejdere.

- Det er vigtigt for os at have et stabilt personale, der behandles med respekt. Vi har ikke mange sygedage, og der er ikke nogen tilfælde af stress. Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind, men et drys af held og det dygtige personale gør forskellen, siger Kristian Buus, der også har tak til overs til det netværk af underentreprenører, de benytter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om mange virksomheder i byggeri- og anlæg har flotte omsætninger, så er det ikke alle, der formår at tjene penge.

Sådan er det ikke hos Buus. I 2017/18 lød resultatet på 5,7 millioner kroner, hvilket divideret med omsætningen giver en ganske pæn overskudsgrad på 8 procent.

Lys fremtid

Man skal altid være påpasselig med at spå for meget, men der er flere ting, der indikerer at regnskabsåret 2018/19 bliver et godt år for Buus.

- Vi regner med en omsætningsvækst på fem til 10 procent. Dels har vi Horsens-projektet over de næste to år, og så har vores kloakafdelingen også set noget vækst på det sidste, siger Kristian Buus.

Kloakafdelingen er blevet udbygget og varetager nu, udover standard kloakarbejde, blandt andet TV-inspektion og separering af spilde- og regnvand for alt mellem privat- og erhvervskunder til boligforeninger.